www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

8.3.10

ΧΑ:2η χειρότερη απόδοση μεταξύ 81 χρηματιστηρίων στο 2010

Σε μία καθόλα πτωτική συνεδρίαση την Πέμπτη, ο ΓΔ κατέγραψε απώλειες 3,33%, με το Δείκτη Τραπεζών να βουλιάζει κατά 5,42%. ΕΤΕ και Eurobank υπέστησαν ημερήσια κραχ, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 7% έκαστη, ενώ η Πειραιώς έχασε 6,29% και η Κύπρου 3,83%. Απόλυτη αρνητική πρωταγωνίστρια η ΕΤΕ, η οποία όχι μόνο έχασε 7,19% της αξίας της αλλά και βρέθηκε μεταξύ των 5 μετοχών με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών την Πέμπτη, μαζί με τις ΑΛΑΠΙΣ (-4,08%), MARFB (2,45%) και ALPHA (2,58%).



Από την αρχή του Φεβρουαρίου ο ΓΔ χάνει, ήδη, 4,72%, με την ΕΤΕ να χάνει 7,25%, την Κύπρου 9,29% και τη MARFB 7,44%. Η εικόνα των τραπεζών είναι δραματική με την ΤΤ να είναι η τραπεζική μετοχή με τις μικρότερες απώλειες χάνοντας 3,45%. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο ΓΔ άνοιξε σε θετικό έδαφος για να περάσει σε αρνητικό μέσα στα επόμενα λεπτά, όπου και παρέμεινε μέχρι το κλείσιμο χωρίς καμία ελπίδα ανατροπής της πτωτικής του τάσης.

Η ΕΤΕ έπεσε με τεράστια ταχύτητα και δεν κοίταξε καθόλου πίσω της καθώς έχανε 7,19% και έκλεινε σε νέο χαμηλό 9αμήνου, παρασύροντας μαζί της το ΧΑ. Στο επερχόμενο σεμινάριο του κυρίου Παναγιώτου στις 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, θα παρουσιαστούν αποκλειστικά στοιχεία για τη σύνδεση του έξυπνου χρήματος με συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές και θα εξεταστεί η περίπτωση η πτώση της ΕΤΕ να μην είναι αποτέλεσμα, αποκλειστικά και μόνο, των κανόνων της προσφοράς και της ζήτησης.

Ο ΓΔ έκλεισε σε νέο πολύμηνο χαμηλό επίπεδο τιμών, στις 1951,70 μονάδες. Η απόσταση του από τον ΚΜΟ 50 ημερών του αυξήθηκε στο –12,22% ενώ η απόσταση του από τον ΚΜΟ 200 ημερών του αυξήθηκε στο –20,37%, που είναι και η μεγαλύτερη από τον περασμένο Απρίλιο. Ο ΓΔ έχει συμπληρώσει 57 συνεδριάσεις κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών του, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ 12 μηνών.

Το ημερήσιο κραχ στην τιμή της ΕΤΕ την έφερε πάνω στο χαμηλό του Μαΐου για 2η φορά μέσα στο 2010. Η απόσταση της μετοχής από τον ΚΜΟ 50 ημερών της έχει αυξηθεί στο –22,78% και η απόσταση της από τον ΚΜΟ 200 ημερών της στο –34,26%. Η βαθμολογία όλων των βασικών τάσεων του ΓΔ από το μηχανικό σύστημα 3F παραμένει αρνητική, με το μεσοπρόθεσμο ορίζοντα να βαθμολογείται με –39,6%, το μακροπρόθεσμο με –42,64% και το βραχυπρόθεσμο με –37,41%.

Σύμφωνα με το 3FVIP.com, η πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου από την αρχή του 2010, σε σχέση με τα υπόλοιπα 81 μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου, είναι τόσο μεγάλη, που καταλαμβάνει τη 2η θέση θέση στη σχετική λίστα, πίσω, μόνο από την Ισπανία, που με απώλειες 13,45% από την αρχή της χρονιάς έχει τη χειρότερη απόδοση στον κόσμο. Στην 1η δεκάδα με τις χειρότερες αποδόσεις βρίσκουμε την Κίνα, το Ντουμπάι, την Ιταλία και την Ινδία, ενώ ακολουθούν από κοντά η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία. Στον αντίποδα, την καλύτερη απόδοση στον κόσμο από την αρχή της χρονιάς έχει η Εσθονία, με άνοδο 44,36% και στη 2η θέση είναι η Λιθουανία με άνοδο 22,26%.

--------------
Ελληνική Κοινότητα Τεχνικής Ανάλυσης

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ