www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

22.10.13

SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

Επισκόπηση Αγοράς: Στο επίκεντρο οι non-farm μισθοδοσίες στις ΗΠΑ
Αγορά Συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται ισχυρότερα
Source: Bloomberg
Το USD διαπραγματεύεται σε σταθερά επίπεδα έναντι των βασικότερων νομισμάτων.


Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα την έκθεση για τις non-farm μισθοδοσίες στις ΗΠΑ με στοιχεία τα οποία είναι πιθανόν να ρίξουν φως στις προοπτικές του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στο άμεσο μέλλον. Οι αγορές αναμένουν επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των θέσεων εργασίας με το ποσοστό ανεργίας όμως να παραμένει στα σημερινά επίπεδα.

Στις 05:00 GMT, το GBP και το EUR υποχώρησαν κατά 0.3 και 0.1 τοις εκατό έναντι του USD στα USD 1.6122 και USD 1.3667, αντίστοιχα.

Το JPY υποχώρησε κατά 0.2 τοις εκατό έναντι του USD ενώ διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα έναντι του EUR.

Το AUD υποχώρησε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD ενώ το CAD διαπραγματεύεται αμετάβλητο έναντι του USD.







Μετοχές Αγγλίας: Αναμένεται να ανοίξουν οριακά χαμηλότερα


Source: Bloomberg

Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει κατά 2 με 3 μονάδες στο κόκκινο.

Στοιχεία που αφορούν τον δημόσιο τομέα της χώρας (Public Sector Net Borrowing και Public Sector Net Cash Requirement) είναι και τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα.

Οι ARM Holdings (ARM), Whitbread (WTB), Spirit Pub Company (SPRT), Development Securities (DSC), BP Marsh and Partners (BPM) και Epistem Holdings (WHP) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η Shell Trading Risk Management, η μονάδα στο Χιούστον της Royal Dutch Shell (RDSA), υπέβαλλε αίτηση με σκοπό να γίνει διαπραγματευτής παραγώγων.

Η BHP Billiton (BLT) αύξησε τον στόχο παραγωγής της στο τομέα του σιδηρομεταλλεύματος για το 2014, επωφελούμενη της καλύτερης αξιοποίηση των συστημάτων παραγωγής στην περιοχή Pilbara της Δυτικής Αυστραλίας.












Αγορά Ασίας: Διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις


Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονταν με ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί.

Στην Ιαπωνία, η Asahi Kasei Corporation (3407) ενισχύθηκε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει αύξηση των λειτουργικών της κερδών για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μετοχές του εξαγωγικού τομέα της χώρας όπως οι Nikon Corporation (7731),Toyota Motor (7203) και Sony (6758) σημείωσαν κέρδη.

Από την άλλη μεριά, η Seven & I Holdings (3382) υποχώρησε μετά την ανακοίνωση για μείωση των πωλήσεων στα καταστήματα της τον Σεπτέμβριο.

Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0.2 τοις εκατό στις 14,723.7 μονάδες.

Στην Κίνα, μετοχές του τομέα των ακινήτων όπως οι Poly Real Estate Group (600048) και Gemdale Corporation (600383) διαπραγματεύονται χαμηλότερα. Από την άλλη μεριά, οι Tianjin Songjiang (600225), Tianjin Marine Shipping (900938) και Tianjin Port (600717) ενισχύθηκαν εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Tianjin Binhai New Area είναι “πολύ πιθανόν” να λάβει έγκριση για δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

Στο Χονγκ Κονγκ, η China Mobile (941) υποχώρησε μετά και την ανακοίνωση της για χαμηλότερα από το αναμενόμενο καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο.

Στην Ν.Κορέα, η Shinhan Financial Group (055550) υποχώρησε μετά την απόφαση της BNP Paribas να προχωρήσει σε πώληση 4.8 εκ. μετοχών της εταιρείας. Ωστόσο, η Samsung Card (029780) ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για αύξηση των λειτουργικών της κερδών για το τρίτο τρίμηνο.


Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται χαμηλότερα


Source: Bloomberg

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύεται κατά 1.4 μονάδες χαμηλότερα.

Στοιχεία που αφορούν της non-farm μισθοδοσίες, τα ποσοστά ανεργίας, τις αποδοχές (Average Hourly Earnings), την μεταποίηση (Richmond Federal Reserve’s (Fed) Manufacturing Index), την οικονομική δραστηριότητα (Chicago Fed National Activity Index) και τις κατασκευές (Construction Spending) είναι κάποια από τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα.

Οι United Technologies (UTX), Amgen (AMGN), E. I. du Pont de Nemours and Company (DD), EMC Corporation (EMC), Lockheed Martin (LMT) και Kimberly-Clark (KMB) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Στην χθεσινή διαπραγμάτευση η Apple (AAPL) ενισχύθηκε κατά 2.5 τοις εκατό ενώ η First Solar (FSLR) κατά 7.8 τοις εκατό. Μετά την απόφαση της για πώληση 600 και την μίσθωση 9.100 ασύρματων πύργων στην Crown Castle International (CCI), η AT&T (T) ενισχύθηκε κατά 1.8 τοις εκατό. Θετικά έκλεισε η διαπραγμάτευση και για την Hasbro (HAS) η οποία ενισχύθηκε κατά 5.3 τοις εκατό ύστερα και από τα θετικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Από την άλλη μεριά, η McDonald’s (MCD) υποχώρησε κατά 0.6 τοις εκατό ενώ και οι J. C. Penney (JCP) και Goodyear Tire & Rubber (GT) υποχώρησαν κατά 8.3 και 6.7 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σχεδόν στα ίδια επίπεδα κατά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης.





Μετοχές Ευρώπης: Πιθανόν να ανοίξουν οριακά στο κόκκινο


Source: Bloomberg

Οι δείκτες DAX και CAC είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν 5 με 7 μονάδες σε αρνητικό έδαφος, ο καθένας.

Το Εμπορικό Ισοζύγιο για την Ελβετία είναι και το βασικό μέγεθος που αναμένουμε σήμερα.

Οι Novartis AG (NOVN), Swedbank AB (SWEDA), Koninklijke KPN NV (KPN), STMicroelectronics NV (STM), Enagas SA (ENG), Tele2 AB (TEL2B) και Orion Oyj (ORNBV) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η Siemens AG (SIE) κέρδισε αγωγή που είχε κατατεθεί εναντίον της από πρώην υπάλληλο της εταιρείας στην μονάδα της στην Κίνα, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατηγόρησε την εταιρεία ότι τον απομάκρυνε από την θέση του ύστερα από στοιχεία που έφερε στην επιφάνεια για δωροδοκίες σε νοσοκομεία.

Το Reuters ανέφερε ότι η Daimler AG (DAI) είναι πιθανόν να ανακοινώσει διετές επενδυτικό πρόγραμμα παραγωγής οχημάτων στην Βραζιλία στις 27 Οκτωβρίου του 2013, μετά το συμβόλαιο που κέρδισε για την κατασκευή περίπου 2.884 φορτηγών από το Υπουργείο Γεωργίας της Βραζιλίας.









Μακροοικονομική ενημέρωση

Βελτίωση της οικονομικής εμπιστοσύνης στην Κίνα
Ο κορυφαίος οικονομικό δείκτης του Conference Board για την Κίνα ενισχύθηκε σε μια μέτρηση των 271.8 μονάδων τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με μέτρηση 269.4 μονάδων που καταγράφηκε τον περασμένο μήνα.

Αύξηση στις τιμές κατοικιών στην Κίνα
Σε ετήσια βάση, η μέση τιμή νέων κατοικιών στην Κίνα, σύμφωνα με την καταγραφεί που έκανε η Κινεζική κυβέρνηση, ενισχύθηκε σε 69 από 70 μεγάλες πόλεις τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με παρόμοια αύξηση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.
Saxo Bank AS Hellas | 4 Vasilissis Sofias Avenue | 106 74 Athens Greece
Phone: +30 211 181 2 181 | Direct Phone: +30 211 181 2 184 |
Toll Free Number Greece: 800 500 5050 Cyprus : 8009 3293
Please visit our website at www.saxobank.gr

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ