www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

21.10.13

SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

Επισκόπηση αγοράς: Στο επίκεντρο οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ
Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις
Source: Bloomberg
Το EUR διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις έναντι των βασικότερων νομισμάτων σήμερα το πρωί.



Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν την μηνιαία έκθεση της Bundesbank για επιπλέον πληροφορίες σχετικές με την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Επιπλέον, τα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται για τις περιφερειακές οικονομίες θα τραβήξουν και αυτά την προσοχή.

Εν τω μεταξύ, ο Charles Evans, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE3 λόγω έλλειψης ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων. Στο πλαίσιο αυτό, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ θα τραβήξουν και αυτά με την σειρά τους τα βλέμματα της αγοράς.

Στις 05:00 GMT, το EUR υποχώρησε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD στα USD 1.3675 ενώ διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα με το GBP στα GBP 0.8465.

Το JPY υποχώρησε κατά 0.3 τοις εκατό έναντι του USD και του EUR μετά και τα στοιχεία που έδειξαν ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου για την Ιαπωνία ήταν μεγαλύτερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο.





Μετοχές Αγγλίας: Αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα


Source: Bloomberg

O δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 25 με 29 μονάδες υψηλότερα.

Δεν υπάρχουν σημαντικά οικονομικά στοιχεία για σήμερα.

Οι Victoria Oil and Gas (VOG) αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της σήμερα.

Σύμφωνα με την The Daily Telegraph, ο George Osborne δήλωσε ότι η Βρετανική κυβέρνηση θα αποφασίσει στις αρχές με μέσα Νοεμβρίου του 2013 το αν θα πρέπει να χωρίσει την Royal Bank of Scotland Group (RBS) και να μεταφέρει τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού της σε μία «κακή τράπεζα».

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Charterhouse Capital Partners LLP, ένα private equity με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εξετάζει το ενδεχόμενο προσφοράς ύψους GBP 1 δις. με σκοπό την απόκτηση ενός επιχειρηματικού τομέα της G4S (GFS).














Αγορές Ασίας: Διαπραγματεύονται κυρίως υψηλότερα


Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονταν κυρίως στο πράσινο σήμερα το πρωί ακολουθώντας και τα κέρδη της συνεδρίασης την Παρασκευή στην Wall Street.

Στην Ιαπωνία, η Suzuki Motor (7269) και LIXIL Group (5938) ενισχύθηκαν μετά και τα δημοσιεύματα για πιθανή αύξηση στα λειτουργικά κέρδη στα αποτελέσματα των εταιρειών για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η Jafco Company (8595) ενισχύθηκε και αυτή μετά την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης στα κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο.

Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0.4 τοις εκατό στις 14,626.6 μονάδες.

Στην Κίνα, η Shanghai Metersbonwe Fashion & Accessories (002269) ενισχύθηκε σημαντικά μετα και την αναβάθμιση της μετοχής της από χρηματιστηριακό γραφείο ενώ η Shanghai Baosight Software (900926) ενισχύθηκε και αυτή μετά και την υπογραφή συμβολαίου με την Alibaba Group Holding.

Στο Χονγκ Κονγκ, η China Unicom Hong Kong (762) ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση αύξησης στο συνολικό αριθμό συνδρομητών τον Σεπτέμβριο.

Στην Ν. Κορέα, η LG Chem (051910) υποχώρησε μετά την σημαντική μείωση στα αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο ενώ η Naver Corporation (035420) ενισχύθηκε μετά την αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής της από χρηματιστηριακό γραφείο.







Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται στο πράσινο


Source: Bloomberg

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύονταν κατά 2.5 μονάδες υψηλότερα.

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών και τα αποθέματα χονδρικής είναι μερικά από τα σημαντικά οικονομικά στοιχεία που αναμένουμε σήμερα.

Οι McDonald’s (MCD), Halliburton (HAL), Texas Instruments (TXN),VMware (VMW), Discover Financial Services (DFS), VF Corporation (VFC), Netflix (NFLX) και Wynn Resorts (WYNN) είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα.


Η Celanese (CE) ενισχύθηκε κατά 1.9 τοις εκατό μετά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης την Παρασκευή με την εταιρεία να ανακοινώνει σημαντικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Οι AOL Inc. (AOL), American Superconductor (AMSC) και Cliffs Natural Resources (CLF) ενισχύθηκαν κατά 4.7, 3.1 και 2.1 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Από την άλλη μεριά, οι Consumer Portfolio Services (CPSS), Estee Lauder (EL) και Jarden Corporation (JAH) ανέτρεψαν τα κέρδη στην διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης και υποχώρησαν τελικώς κατά 3.7, 2.9 και 2.5 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Την Παρασκευή ο δείκτης S&P 500 index ενισχύθηκε κατά 0.7 τοις εκατό κατά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης, επεκτείνοντας το ράλι ανόδου κλείνοντας στο υψηλότερο όλων των εποχών, με τα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ και τα στοιχεία της Κινεζικής οικονομίας τα οποία έδειξαν ανάπτυξη με ρυθμό ταχύτερο το τρίτο τρίμηνο του 2013.




Μετοχές Ευρώπης: Αναμένεται να ανοίξουν με ανάμικτες τάσεις


Source: Bloomberg

Ο DAX είναι πιθανόν να ανοίξει από 6 μονάδες χαμηλότερα έως 12 μονάδες υψηλότερα ενώ ο CAC αναμένεται να ανοίξει από τα ίδια περίπου επίπεδα έως και 4 μονάδες χαμηλότερα.

Στοιχεία που αφορούν τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού στην Γερμανία, την σχέση Δημοσίου Χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ για την Ευρωζώνη, το μέγεθος M3 της προσφοράς χρήματος για την Ελβετία, τις βιομηχανικές πωλήσεις και παραγγελίες για την Ιταλία και το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών στην Πορτογαλία, είναι τα βασικά που αναμένουμε σήμερα.

Οι SAP AG (SAP), Koninklijke Philips NV (PHIA), Akzo Nobel NV (AKZA) και Sartorius Stedim Biotech SA (DIM) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Το Γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό, Wirtschaftswoche, ανέφερε ότι η SAP AG (SAP) σχεδιάζει να μειώσει την ανάπτυξη του λογισμικού της By Design που απευθύνεται σε μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Η Γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, ανέφερε ότι η Deutsche Bank AG (DBK) έχει συνομιλίες με περίπου 50 υπαλλήλους της σαν μέρος της εσωτερικής έρευνας που πραγματοποιεί για πιθανή χειραγώγηση του επιτοκίου LIBOR.

Η Actelion Limited (ATLN) ανακοίνωσε ότι προχώρησε ή έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, για το φάρμακο Opsumit.

Η SGL Carbon SE (SGL) ανέφερε ότι θα προχωρήσει από το πρώτο τρίμηνο του 2014, σε κλείσιμο του κέντρου κατασκευής ηλεκτροδίων γρανίτη στον Καναδά σαν μέρος της προσπάθειας εξοικονόμησης κόστους.



Μακροοικονομική ενημέρωση

Σίγουρος για την οικονομία εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jacob Lew, ανέφερε ότι το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για 16 ημέρες ήταν πολύ σημαντικό για την οικονομία της χώρας και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Επιπλέον ανέφερε ότι είναι σίγουρος για την ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ και ότι θα ανακάμψει από την κατάσταση την οποία βρέθηκε με το κλείσιμο της κυβέρνησης.

Η BoE πιθανόν να εξετάσει την αύξηση των επιτοκίων μόνο στην περίπτωση που η οικονομική ανάκαμψη είναι εξασφαλισμένη, αναφέρει ο Ben Broadbent
Ο Ben Broadbent της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα πιθανόν να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων μόνο στην περίπτωση που η ανάκαμψη της οικονομίας έχει εξασφαλιστεί.

Ενίσχυση προηγούμενων παρατηρήσεων από τον Kuroda της BoJ
Ο Haruhiko Kuroda, ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), επανέλαβε ότι η Ιαπωνική οικονομία προχωράει σε μια ελαφριά ανάκαμψη και αναμένεται να συνεχίσει αυτή την πορεία επικαλούμενη τον θετικό κύκλο παραγωγής, εισοδήματος και δαπανών. Δήλωσε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα έχει κάνει σταθερή πρόοδο για την επίτευξη του στόχου του 2 τοις εκατό για τον πληθωρισμό.

Αύξηση στις τιμές των κατοικιών στο Η.Β, σύμφωνα με την Rightmove
Η Rightmove ανέφερε ότι σε μηνιαία βάση η μέση ζητούμενη τιμή κατοικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύθηκε κατά 2.8 τοις εκατό τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την μείωση του 1.5 τοις εκατό που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο.
Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ