www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

27.9.11

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η EuroCharity Χορηγός Επικοινωνίας στο πολυσυνέδριο Capital + Vision

Ο Πρόεδρος της EuroCharity, Peter Michel Heilmann, ομιλητής στο συνέδριο της Ενέργειας





Η εταιρεία EuroCharity ήταν χορηγός επικοινωνίας στο πολυσυνέδριο Capital + Vision, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2011.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Peter Michel Heilmann, ήταν ομιλητής στο συνέδριο: «Ενέργεια: Επενδυτικές Ευκαιρίες, Επιχειρηματικά Μοντέλα, Προβλήματα, Προοπτικές & Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογιών». Στην αρχή της ομιλίας του παρουσίασε την ταυτότητα και την ιστορία της EuroCharity, τις υπηρεσίες προς τα μέλη της (εταιρείες και ΜΚΟ) και τις μελλοντικές της δράσεις.

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην πρόσφατη ετήσια έκδοση του «EuroCharity Yearbook» με τίτλο: «The Future of Responsible Investing» και σε ορισμένες συνιστώσες των Υπεύθυνων Επενδύσεων, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις επενδύσεις που συνδυάζουν τους οικονομικούς στόχους των επενδυτών με την προσήλωσή τους σε κοινωνικές ανησυχίες όπως, η κοινωνική δικαιοσύνη, η οικονομική ανάπτυξη, η ειρήνη ή το υγιές περιβάλλον.

Ο κ. Peter Michel Heilmann αναφέρθηκε και ανέλυσε τις πιο πρόσφατες τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και σημείωσε: «Η Ελλάδα, τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 ήταν πολύ μπροστά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικά στην αιολική και ηλιακή ενέργεια (ηλιακοί θερμοσίφωνες). Δυστυχώς, όμως, έχασε την πρωτιά της στην Ευρώπη και τώρα προσπαθεί να καλύψει το κενό προσελκύοντας νέες επενδύσεις στην "πράσινη" οικονομία της χώρας. Επίσης, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ σημαντική στην εποχή μας και πρέπει να προβληθεί στο μέγιστο στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας στην ομιλία του παρουσίασε πως οι χρηματοοικονομικοί φορείς, όπως οι τράπεζες και οι επενδυτικές εταιρείες, μπορούν να αποτελέσουν τμήμα της λύσης για πολλά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και ευρύτερα οικονομικά θέματα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του επισήμανε με αισιοδοξία: «Η Ελλάδα προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Χρονικά, η περίοδος είναι ιδανική, για διεθνείς επενδυτές και πιο συγκεκριμένα, για επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη και "πράσινη" οικονομία, που θα αναδείξουν και θα εκμεταλλευτούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καθαρές τεχνολογίες που η Ελλάδα προσφέρει».



Η EuroCharity, παράλληλα, με τη συνεδριακή παρουσία, συμμετείχε με περίπτερο που λειτουργούσε στην έκθεση του πολυσυνεδρίου. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη της εταιρείας, για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη της, τη συνεισφορά της για την εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ) στην Ελλάδα, για θέματα σχετικά με την πράσινη οικονομία και διένειμε ενημερωτικό υλικό των μελών της.



Capital + Vision

Το πολυσυνέδριο Capital + Vision επιχείρησε το πάντρεμα της επιχειρηματικότητας με το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας με την κινητοποίηση που δημιουργεί η συμμετοχή δεκάδων φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), επιχειρήσεων και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Το Συνεδριακό Πρόγραμμα, που συμμετείχαν 30 διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάλυψε καίρια θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, την επικαιρότητα και την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας και αφορούν τις οικονομικές εξελίξεις, το δημόσιο χρέος, το τραπεζικό σύστημα, τη φορολογία των επιχειρήσεων αλλά και θέματα όπως η ενέργεια, ο ορυκτός πλούτος, η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Επιπλέον, 50 φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε παράλληλες εκδηλώσεις προσκαλώντας τους συνεργάτες και πελάτες τους σε ημερίδες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, πάντα γύρω από τα θέματα του χρήματος, των επενδύσεων, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της αειφορίας, της καινοτόμας τεχνολογίας, της εταιρικής ευθύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και ό,τι άλλο μπορεί να ταιριάξει στο όραμα ενός καλύτερου αύριο.

Το πολυσυνέδριο διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την εφημερίδα «Κεφάλαιο», την πύλη Capital.gr και την εταιρεία οργάνωσης εκδηλώσεων Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.

- Τέλος -

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ