www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

4.10.11

Αθήνα, 04 Οκτωβρίου 2011
Τα χάλκινα κάγκελα κρεβατιών έχουν μεγαλύτερη διάρκεια καθαριότητας

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοποθέτηση αντιμικροβιακού χαλκού στο νοσοκομείο «Αττικόν»



Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο Επιστημονικό Συνέδριο Αντιμικροβιακών Παραγόντων και Χημειοθεραπείας στο Σικάγο των ΗΠΑ, έδειξε πως τα κάγκελα κρεβατιών που είναι κατασκευασμένα από χαλκό έχουν λιγότερους μολυσματικούς παράγοντες και μεγαλύτερη διάρκεια καθαριότητας από τα πλαστικά κάγκελα. Η έρευνα έδειξε, πως τα πλαστικά κάγκελα μολύνθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά αφού καθαρίστηκαν, ενώ τα χάλκινα μείωσαν δραστικά την παρουσία των βακτηρίων, ως αποτέλεσμα της αντιμικροβιακής δράσης του χαλκού.

Οι ερευνητές, ανέλυσαν τις ποσότητες μικροβίων σε κατειλημμένα κρεβάτια ασθενών στην εντατική πτέρυγα του Ιατρικού Πανεπιστήμιου της Νοτίου Καρολίνα. Τα μισά κρεβάτια ήταν όπως κατασκευάστηκαν - με πλαστικά κάγκελα, ενώ στα άλλα μισά τα κάγκελά τους επικαλύφθηκαν με χαλκό. Και οι δύο ομάδες εξετάστηκαν πριν καθαριστούν, μισή ώρα αφού καθαρίστηκαν και κάθε δυο ώρες από εκεί και ύστερα.

Ο καθαρισμός μείωσε την βακτηριακή δράση και στις δύο ομάδες κάγκελων, αλλά μετά από έξι ώρες, η βακτηριακή δραστηριότητα στο πλαστικό, ήταν σχεδόν η ίδια που ήταν πριν καθαριστεί. Στα χάλκινα κάγκελα, το ποσοστό των βακτηρίων ήταν 90% λιγότερο από τα επίπεδα που παρουσιάστηκαν στο πλαστικά.

«Αρχικά δείγματα έδειξαν πως, η αντιμικροβιακή δραστηριότητα στα χάλκινα κάγκελα, ήταν 10 φορές λιγότερη από τα πλαστικά, ακόμα και πριν καθαριστούν. Αυτό είναι σίγουρα ένδειξη της αντιμικροβιακής δράσης του χαλκού», τόνισε ο Δρ Michael Schmidt, Καθηγητής και Αντιπρόεδρος της Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Memorial Sloan Kettering Cancer Center των ΗΠΑ, καθώς και ενεργός συμμέτοχος στην έρευνα αυτή.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως, τα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση από τους ασθενείς, όπως είναι τα κάγκελα των κρεβατιών και τα κουμπιά κλήσης νοσοκόμων, έχουν τα μεγαλύτερα επίπεδα σε χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο ανθεκτικού στην μεθυκιλίνη, (MRSA) καθώς και σε εντερόκοκκο ανθεκτικού στην βανκομυκίνη (VRE).

Ο Δρ Schmidt τόνισε πως αυτά τα αντικείμενα λειτουργούν ως δεξαμενές, στις οποίες τα παθογόνα μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρουσιάζοντας κίνδυνο για τους ασθενείς, το προσωπικό και τους επισκέπτες. Η χρήση αντιμικροβιακών υλικών από κράματα χαλκού, βοηθά στη μείωση των επιπέδων δράσης των βακτηριδίων επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία.

Με τα πρόσφατα αυτά αποτελέσματα, τα οποία συμβάλλουν στη πληθώρα επιστημονικών στοιχείων που ήδη υπάρχουν, η εγκατάσταση του αντιμικροβιακού χαλκού γίνεται σε όλο και περισσότερες επιφάνειες παγκοσμίως. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες είναι η εγκατάσταση κάγκελων κρεβατιών από αντιμικροβιακό χαλκό, καθώς και χάλκινες βάσεις για ορούς, χάλκινα πόμολα και κουπαστές στο νοσοκομείο «Αττικόν», Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αντιμικροβιακές δράσεις του χαλκού και έρευνες εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.antimicrobialcopper.com .














Αντιμικροβιακά κάγκελα κρεβατιών στο “Memorial Sloan Kettering Cancer Center” των ΗΠΑ και στο Νοσοκομείο “Αττικόν” της Ελλάδας






Anna Karamitsou

Account Manager

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ