www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

15.10.18

Σε χαμηλό 22 μηνών υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε χαμηλό 22 μηνών υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές


Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν και πάλι σήμερα οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές καθώς η άνοδος των τιμών πετρελαίου και οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Σαουδικής Αραβίας έρχονται να προστεθούν στο κοκτέιλ ανησυχιών που έπληξε την περασμένη εβδομάδα τις παγκόσμιες μετοχές.
Στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei και τα βασικά χρηματιστήρια της Κίνας υποχώρησαν εκ νέου λόγω των ανησυχιών για το εμπόριο και τα νομίσματα, ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε σε νέο χαμηλό 22 μηνών στην αρχή της συνεδρίασης.
Με τους επενδυτές να στρέφονται στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, το γεν και το ελβετικό φράγκο σημείωσαν άνοδο ενώ ο χρυσός ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Ιουλίου.
Τα γερμανικά κρατικά ομόλογα σημείωσαν ράλι παρά το ταπεινωτικό εκλογικό αποτέλεσμα για τους συντηρητικούς συμμάχους της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στη Βαυαρία. Το ευρώ σημείωσε μικρή πτώση στο 1,1552 δολάριο.
Ενισχυμένη ήταν η τουρκική λίρα, αφού ο Τραμπ χαιρέτισε την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που βρισκόταν σε κατ’ οίκον κράτηση στην Τουρκία. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η απελευθέρωσή του μπορεί να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας.
Ωστόσο, το γενικότερο κλίμα παραμένει επιφυλακτικό.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 1% ενώ το χρηματιστήριο στη Σανγκάη έκλεισε με απώλειες 1,5%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε βουτιά 1,8%.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις 47 κορυφαίες χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,25% ύστερα από βουτιά κατά 3,87% την περασμένη εβδομάδα - τη μεγαλύτερή του από τον Μάρτιο.
Στην αγορά πετρελαίου, οι τιμές του αργού κινούνταν ανοδικά εν μέσω των εντάσεων με τη Σαουδική Αραβία. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να υπονομεύσουν την ηγεσία του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ενδεχομένως ακόμα και να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο 1,3% στα 81,50 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τριών εβδομάδων της Παρασκευής των 79,23 δολαρίων.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ