www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

25.1.19

ΣΚΕΑΝΑ

Με τη μαζική συμμετοχή γνωστών καταστηματαρχών εστίασης της Αχαΐας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στον Πολυχώρο Royal η ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ με θέμα   «Κόστος Τροφίμων, Ποτών, Προσωπικού - Κοστολόγηση», στο πλαίσιο του κύκλου ενεργειών υποστήριξης του κλάδου.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των συναδέλφων για τις βασικές αρχές οργάνωσης μιας επιχείρησης εστίασης και συγκεκριμένα η εφαρμογή μεθόδων κοστολόγησης για την επίτευξη μαγειρικής οικονομίας.
Η κυρία Σοφία Χριστοπούλου, Φιλόλογος και Συγγραφέας, μας ταξίδεψε με την παρουσίασή της στις γαστρονομικές συνήθειες των προγόνων μας μέσα από ιστορικές περιγραφές που μαρτυρούν την εξέλιξη των συνταγών και των γεύσεων του τόπου μας.
Στη συνέχεια, ο Executive Chef Ηλίας Κακούρης και η ομάδα του ετοίμασαν ένα πλούσιο μπουφέ με δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας, αναλύοντας το κόστος και τον τρόπο διαχείρισης των πρώτων υλών, δίνοντας έμφαση στη σωστή οργάνωση της κουζίνας, αλλά και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των προϊόντων.
Ακολούθησε παρουσίαση νέων τεχνολογικών μέσων και εφαρμογών για την παρακολούθηση του κόστους και της λειτουργίας μίας επιχείρησης εστίασης από το έμπειρο στέλεχος της ΙΜΕ Πληροφορικής κύριο Δημήτρη Παπανικολάου , και πως αυτές διευκολύνουν τις εργασίες των επιχειρήσεων σε ποικίλους τομείς.
Ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ κύριος Σπύρος Στεργίου έκανε λεπτομερή ανάλυση για τις μηνιαίες και ετήσιες υποχρεώσεις των επισιτιστικών καταστημάτων, παρουσίασε τη μορφή των πρότυπων συνταγών φαγητών και ποτών, την διαδικασία υπολογισμού κέρδους-κόστους και σημεία κλειδιά για την μαγειρική οικονομία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, κάτι το οποίο έχει διπλή αξία τόσο για την επιχείρηση όσο και για το περιβάλλον.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρασκευή Cocktails και τις πολύ χρήσιμες συμβουλές κοστολόγησης των ποτών και  του καφέ από τον Λάμπρο Λιόλιο, Γραμματέα της Ένωσης Barmen Ελλάδος και πιστοποιημένο παγκόσμιο εκπαιδευτή από την IBA.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης «ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ Α.Ε», «Λούξ plus & light», «IME Πληροφορική» και «Πανίτσας Κρεαταγορά», που χωρίς τη συμβολή τους δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ