www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

5.9.18

Σαλβίνι: Δεν θα «τινάξουμε στον αέρα» τους δημόσιους λογαριασμούς

Σαλβίνι: Δεν θα «τινάξουμε στον αέρα» τους δημόσιους λογαριασμούς


Ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει πρόθεση να τορπιλίσει τους δημόσιους λογαριασμούς και σχεδιάζει να εφαρμόσει σταδιακά το οικονομικό πρόγραμμά του, επανέλαβε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι πριν από μια συνεδρίαση κατά την οποία θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2019.
Επενδυτές πώλησαν μαζικά ιταλικά ομόλογα αφότου η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο εξαιτίας ανησυχιών ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος περιλαμβάνει την Λέγκα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενδέχεται να εφαρμόσει δημοσιονομικά σχέδια που θα επιβαρύνουν το ήδη τεράστιο ιταλικό κρατικό χρέος και θα παραβιάσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα προεδρεύσει σήμερα συνεδρίασης υπουργών κατά την οποία θα επανεξετασθούν οι δημοσιονομικές προτεραιότητες.
«Είναι σαφές ότι δεν θα κάνουμε τα πάντα μεμιάς, ούτε καν οι Ιταλοί περιμένουν κάτι τέτοιο από εμάς... Αν θέλουμε να κυβερνήσουμε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορούμε να τινάξουμε στον αέρα τους δημόσιους λογαριασμούς της», δήλωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Χθες Τρίτη ο Σαλβίνι επεδίωξε να κατευνάσει τις εντάσεις έπειτα από μια συνεδρίαση ανώτερων στελεχών της Λέγκα για να συζητήσουν τον προϋπολογισμό. Οι διάφορες προεκλογικές υποσχέσεις τους, ανάμεσα στις οποίες ότι θα «βάλουν νερό» στη μεταρρύθμιση των συντάξεων και θα εισαγάγουν έναν ενιαίο φόρο, θα εφαρμοστούν σταδιακά στη διάρκεια της πενταετούς κοινοβουλευτικής θητείας, δήλωσε.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην αναθεώρηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του 2011 που αύξησε την ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης, είπε ο Σαλβίνι στην Il Sole προσθέτοντας πως οι αλλαγές θα κοστίσουν 6-8 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με μερικούς προϋπολογισμούς.
Ο Σαλβίνι δήλωσε επίσης πως φορολογικές μειώσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και αρχικά θα ευνοήσουν τις μικρές επιχειρήσεις.
Ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός πρόκειται να παρουσιάσει τους στόχους για την οικονομική ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά της Ιταλίας στο τέλος του μήνα και ο προϋπολογισμός για το 2019 προγραμματίζεται να κατατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ