www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

18.9.18

Αλ. Χαρίτσης: Στόχος του Κ. Μητσοτάκη η εκχώρηση υπηρεσιών δήμων σε ιδιώτες

Αλ. Χαρίτσης: Στόχος του Κ. Μητσοτάκη η εκχώρηση υπηρεσιών δήμων σε ιδιώτες


Στόχος της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για παραχώρηση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους δεν είναι η ενίσχυσή τους, αλλά η παραχώρηση υπηρεσιών τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Α’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Η αντικατάσταση των πόρων που λαμβάνουν οι δήμοι μέσω κυρίως των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) με τις εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ, ισοδυναμεί με μια ετήσια απώλεια της τάξης του 1 δισ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.
«Αυτό που επιχειρείται είναι να περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση η λογική της πλήρους ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και εξήγησε: «Δηλαδή, πλούσιοι δήμοι με ισχυρό κτιριακό απόθεμα στην επικράτειά τους θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν σημαντικές εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ και άρα να παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες στους δημότες τους. Ενώ δήμοι που δεν θα έχουν σημαντικές εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ θα έχουν μπροστά τους δύο δυνατότητες: είτε να συρρικνώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν προς τους πολίτες τους, είτε -και αυτός είναι ο πυρήνας του σχεδίου- να αναγκαστούν να εκχωρήσουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα βασικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι οι προνοιακές δομές, η καθαριότητα, η εξυπηρέτηση πολιτών κ.λπ.».
Το μέτρο αυτό, σημείωσε, αποτελεί τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης προσέγγισης σε σχέση με τις δημόσιες δαπάνες και τις υπηρεσίες που το κεντρικό κράτος και η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παρέχουν προς τους πολίτες. «Ουσιαστικά μιλάμε για μια αυτοδιοίκηση που θα αντιμετωπίζει τους δημότες όχι ως πολίτες με δικαιώματα, αλλά ως πελάτες, οι οποίοι ανάλογα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα θα λαμβάνουν και τις υπηρεσίες που τους αναλογούν», τόνισε.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ