www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

16.9.15

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:




ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ JEAN-LUC KARNIK, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ IFP TRAINING
3Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΥΠΕΡΙΩΝ

Η 3η Ετήσια Διάλεξη ΥΠΕΡΙΩΝ θα φιλοξενήσει τον κ. Jean-Luc Karnik, Διευθύνων Σύμβουλο της IFP Training. Η IFP Training είναι θυγατρική του IFP Energies Nouvelles (Ιnstitut Français du Pétrole) και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και διατήρηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των πελατών της από τη βιομηχανία πετρελαίου, φυσικού αερίου, πετροχημικών και ενέργειας, στα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα.
Η 3η Ετήσια Διάλεξη ΥΠΕΡΙΩΝ θα λάβει χώρα την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00, στην Αίθουσα Διαλέξεων Β108, στο κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη. Η διάλεξη με τίτλο «Αναπτύσσοντας τη βιομηχανία πετρελαίου στην Κύπρο: Μαθήματα και εμπειρίες» θα εστιάσει στις προοπτικές αξιοποίησης του φυσικού πλούτου που διαθέτει η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου και ανάπτυξης της βιομηχανίας πετρελαίου στο νησί.
Η βιομηχανία του πετρελαίου κατέχει δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια οικονομία και γεωπολιτική. Η προσφορά και ζήτηση, όπως σήμερα διαμορφώνεται και η στρατηγική των κύριων παικτών θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της βιομηχανίας αυτής και στην Κύπρο, και σίγουρα μαθήματα και εμπειρίες διαχείρισης του πετρελαϊκού πλούτου είναι πολύτιμα. Τα φαινόμενα της «Ολλανδικής Ασθένειας» και της «κατάρας» των φυσικών πόρων, το Νορβηγικό Μοντέλο και το Γαλλικό Παράδοξο θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στη διάλεξη.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και αντίστροφα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Δρ Συμεών Κασσιανίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΥΠΕΡΙΩΝ.
Η 3η Διάλεξη Hyperion πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσφοράς της εταιρείας Hyperion Systems Engineering Ltd (ΥΠΕΡΙΩΝ) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η συνολική προσφορά της εταιρείας περιλαμβάνει, πέραν από τη διάλεξη, την παραχώρηση δύο ετήσιων χρηματικών βραβείων αριστείας σε δύο αριστεύσαντες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, που φοιτούν σε τομείς που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της εταιρείας. Τα εν λόγω βραβεία θα απονεμηθούν στο πλαίσιο της διάλεξης.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ