www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

3.6.15

Επί τα χείρω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη ο ΟΟΣΑ

Επί τα χείρω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη ο ΟΟΣΑ

Επί τα χείρω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης το 2015 θα διαμορφωθεί στο 3,1%, από 3,6% προηγουμένως, για να αυξηθεί το 2016 στο 3,8%.

Σύμφωνα με την έκθεση για τις οικονομικές προοπτικές που δημοσιοποίησε σήμερα ο ΟΟΣΑ, παρατηρήθηκε απροσδόκητη αδυναμία το πρώτο τρίμηνο του 2015, η οποία όμως θα αντιμετωπιστεί χάρη στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, την εκτεταμένη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και τη μείωση των ρυθμών δημοσιονομικής εξυγίανσης στις μεγάλες οικονομίες.

Η αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ προβλέπεται να είναι στο 2,0% το 2015 και στο 2,8% το 2016, με τον ΟΟΣΑ να αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του Νοεμβρίου του 2014, οι οποίες ανέμεναν ανάπτυξη 3,1% φέτος και 3,0% το 2016. Αν και η ισχυροποίηση του δολαρίου και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επιβάρυναν την αναπτυξιακή πορεία στις αρχές του 2015, η ανεργία εξακολουθεί να μειώνεται, παρατηρεί ο Οργανισμός. Η υποστηρικτική νομισματική πολιτική και οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να συνεχίσουν να ενισχύουν τη ζήτηση.

Επίσης, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,4% φέτος και στο 2,1% το 2016, υψηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις του 1,1% και του 1,7% αντίστοιχα για το 2015 και 2016. Η μεγαλύτερη του αναμενομένου χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει συνοδευτεί από τη σημαντική υποτίμηση του ευρώ, το οποίο θα ενισχύσει τη θετική επίδραση της ζήτησης στην οικονομία, ενώ παράλληλα μειώνονται οι ρυθμοί δημοσιονομικής εξυγίανσης και οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν

 http://www.naftemporiki.gr

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ