www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

11.11.13

SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

 
Επισκόπηση αγοράς: Χωρίς σημαντικά στοιχεία το οικονομικό ημερολόγιο
Αγορά Συναλλάγματος : Το EUR διαπραγματεύεται ως επί το πλείστον χαμηλότερα





Το Ευρώ διαπραγματεύεται χαμηλότερα έναντι των περισσότερων κύριων νομισμάτων σήμερα το πρωί.

Χωρίς καμία σημαντική οικονομική ανακοίνωση σήμερα , οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν μία πληθώρα στοιχείων που έχει προγραμματισθεί να ανακοινωθούν αργότερα εντός της εβδομάδας, όπως ο πληθωρισμός των τιμών του καταναλωτή και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για τα κράτη-μέλη, και θα οδηγήσουν σε μία πιο σαφή σχετικά με την ευρωστία της ευρωπαϊκής οικονομίας .

Επιπλέον, οι ομιλίες από σημαντικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα πρέπει να ελεγχθούν για δεύτερες αναγνώσεις σχετικά με τη στάση της Federal Reserve των ΗΠΑ προς την μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων της. Στις 06:00 GMT , το Ευρώ (EUR) έχει υποχωρήσει 0,1% έναντι του Δολαρίου ΗΠΑ (USD) , διαπραγματευόμενο στα 1,3359 δολάρια , ενώ διαπραγματεύεται χωρίς μεταβολή έναντι της λίρας Αγγλίας (GBP) , διαπραγματευόμενο στις 0,8343 GBP.

Το Γιεν (JPY) ενισχύθηκε 0,2% και 0,1% έναντι του Eυρώ και του Δολαρίου ΗΠΑ, αντίστοιχα .

Τα δεδομένα έδειξαν ότι το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας διευρύνθηκε , ενώ το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο .






Μετοχές Η.Β. : Αναμένεται να ανοίξουν πιο υψηλότερα



Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανό να ανοίξει 13 έως 15 μονάδες στο πράσινο .

Δεν επίκειται ανακοίνωση οικονομικών δεικτών για σήμερα.

Οι εταιρίες  Lonmin (LMI) και Flybe Group ( FLYB ) έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους σήμερα .

Σύμφωνα με το Reuters ,η Royal Dutch Shell ( RDSA ) ανέφερε ότι επαναφέρει σε λειτουργία το δυναμικότητος 100.000 βαρελιών ανά ημέρα διυλιστήριό στις εγκαταστάσεις της στο Scotford της Alberta.

Το Reuters ανέφερε ότι η Royal Bank of Scotland (RBS), έχει συμφωνήσει σε δάνεια πρώτης κατοικίας με 1.080 πελάτες της,  μετά την έναρξη του προγράμματος «Βοήθεια για Αγορά», στο πλαίσιο του συστήματος κινήτρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η BT Group (BT/Α) ανακοίνωσε ότι , το BT Sports Channel κέρδισε τα δικαιώματα για την αποκλειστική ζωντανή μετάδοση του UEFA Champions League και του UEFA Europa League Soccer, για τρεις περιόδους το διάστημα 2015 – 2016, για περίπου 1,4 δισ. Δολάρια ΗΠΑ USD.













Ασία : Μικτές τάσεις σήμερα το πρωί



Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση σήμερα το πρωί .

Στην Ιαπωνία, η Nippon Telegraph & Telephone (9432) παρουσίασε άνοδο αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ακυρώσει περίπου το 14% των μετοχών της και να ανεβάσει την απόδοση του ετήσιου μερίσματος . Η Mitsui Fudosan (8801) παρουσίασε επίσης άνοδο, εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα καζίνο στο Τόκιο μετά την έγκριση νομοσχεδίου που νομιμοποιεί τα τυχερά παιχνίδια.

Ωστόσο, η Olympus ( 7733 ) υποχώρησε αφού μείωσε τις ετήσιες προοπτικές της κερδοφορίας της κατά 50% . Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 παρουσίαζε άνοδο 1,1% με τη διαπραγμάτευση στις 14,241.9 μονάδες.

Στην Κίνα , η CSR Corporation (601766) και η China CNR (601299) παρουσίασαν άνοδο εν μέσω αναφορών ότι η China Railway Corporation θα διευρύνει τις ετήσιες επενδύσεις της σε νέα σιδηροδρομικά έργα .

Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές του κλάδου των ακινήτων, China Merchants Property (000.024) , China Vanke (000002) και Poly Real Estate (600.048) παρουσίασαν πτώση εν μέσω αναφορών ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλει έναν εθνικό φόρο ακίνητης περιουσίας το 2015. Στη Νότια Κορέα , η LG Display (034.220) καθώς broker μείωσαν τις προβλέψεις τους για τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Στο Χονγκ Κονγκ , οι μετοχές των εταιρειών Sino Land (83) , HSBC Holdings (5) και China Merchants Bank (3968) σημείωσαν κέρδη .





Μετοχές ΗΠΑ: Πτωτική διαπραγμάτευση των ΣΜΕ



Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν 2.2 μονάδες πτωτικά.

Ενώ κανένας σημαντικός δείκτης δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Η Rackspace Hosting (RAX), η Hologic Inc. (HOLX), η Spirit Realty Capital (SRC) και η Sotheby’s (BID) θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα.

Στην after hours συνεδρίαση τη Παρασκευή, η Cooper Tire & Rubber (CTB) επανέκτησε τις απώλειες από τη κανονική συνεδρίαση και σημείωσε 3.5% άνοδο. Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τι ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας Delaware απέρριψε τους ισχυρισμούς της Cooper Tire ότι η Apollo Tyres [προσπάθησε να καθυστερήσει τη συμφωνία. Η Gulf Resources (GURE)  σημείωσε άνοδο 28.9%, αφού σημείωσε σημαντική αύξηση τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της και στο καθαρό της εισόδημά. Από την άλλη πλευρά, η HMS Holdings (HMSY), η Infinity Pharmaceuticals (INFI) και η Vaalco Energy (EGY) ανέτρεψαν τα κέρδη της κανονικής συνεδρίασης και σημείωσαν πτώση 18.2%, 14.7% και 13.9%, αντίστοιχα.

Την Παρασκευή, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1.3% στην κανονική συνεδρίαση και τα δεδομένα για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ , για τον Οκτώβριο ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.










Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται αμετάβλητες στο άνοιγμα



Ο DAX και ο CAC αναμένονται χωρίς μεταβολές στο άνοιγμα.

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία, το Ακαθάριστο Εγχώριο προϊόν στην Ισπανία και το εμπορικό ισοζύγιο στην Ισπανία και τη Πορτογαλία είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Η UniCredit SpA (UCG), η Kabel Deutschland Holding AG (KD8), η Wincor Nixdorf AG (WIN) και η Abengoa SA (ABG) θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα.

Ο Christophe de Margerie, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total SA (FP), δήλωσε ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου του Kashagan στο Kazakhstan, δε θα έχουν παραγωγή πριν το τέλος του 2013.

Η Deutsche Telekom AG (DTE) δήλωσε ότι η εταιρία έχει προχωρήσει σε συμφωνίας εξαγοράς της GTS Central Europe από μία κοινοπραξία διεθνών εταιριών προς EUR 546,000,000.














Μακροοικονομική ενημέρωση

Περιθώρια για περαιτέρω μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ, επισημαίνει ο Bernanke
Ο Ben Bernanke, ο πρόεδρος της Fed των ΗΠΑ, τόνισε ότι υπάρχει ευρύ πεδίο για το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ να μειωθεί περαιτέρω .

Σμίκρυνση του εμπορικού ελλείμματος στις ΗΠΑ
Το συνολικό έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στην Ιαπωνία έχει συρρικνωθεί στα JPY 874.8 δις το Σεπτέμβριο, ενώ τον Αύγουστο βρισκόταν στα JPY 885.9 δις.

Άνοδος του πληθωρισμού τιμών καταναλωτή στη Κίνα
Ο ετήσιος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στην Κίνα σημείωσε υψηλό οχτώ μηνών στο 3.2% τον Οκτώβριο, ενώ το Σεπτέμβριο βρισκόταν στο 3.1%.

Ανάκαμψη των στεγαστικών δανείων στην Αυστραλία
Σε εποχιακή βάση, τα στεγαστικά δάνεια στην Αυστραλία σημείωσαν άνοδο 4.4% το Σεπτέμβριο, ανώτερη από τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ το προηγούμενο μήνα είχε σημειώσει πτώση 4%.
Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ