www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

10.10.13

SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ


SAXO BANK
Επισκόπηση αγοράς: Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ και η μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ στην κορυφή της ημερήσιας ατζέντας
Αγορά συναλλάγματος: Νέα άνοδος για το USD

Το USD ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, καθώς τα μέλη του Κογκρέσου φαίνεται να αυξάνουν προσωρινά το όριο του χρέους για να μην οδηγηθούν οι ΗΠΑ σε στάση πληρωμών. Παράλληλα, τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατέδειξαν ότι η απόφαση για διατήρηση της υφιστάμενης πολιτικής λήφθηκε με οριακή πλειοψηφία, με ένα πλήθος μελών της να εκφράζουν την αντίθεσή τους. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ, καθώς και στη μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στις 05:00 GMT, το EUR και το GBP σημείωναν απώλειες κατά 0.3% σε σχέση με το USD, υποχωρώντας στο 1.3495 και 1.5924, αντίστοιχα. Τέλος, το AUD υποχώρησε κατά 0.4% σε σχέση με το USD, επηρεαζόμενο από τη δυσμενή εικόνα της αγοράς εργασίας στην Αυστραλία για τον Σεπτέμβριο.
Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανά κέρδη κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 10 έως 16 μονάδες ανοδικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για το επίπεδο των παρεμβατικών επιτοκίων, ενώ οι WH Smith (SMWH) και Air Partner (AIP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η
Barclays (BARC) ανάθεσε στον John Miller, καθήκοντα επικεφαλούς των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις ΗΠΑ. Τέλος, η Royal Bank of Scotland Group (RBS) διέψευσε δημοσίευμα του τύπου, σύμφωνα με το οποίο θα προχωρούσε σε τιτλοποίηση ενυπόθηκων δανείων της θυγατρικής της, West Register.
Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές

Τα Ασιατικά χρηματιστήρια παρουσιάζουν κυρίως πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί. Μεταξύ άλλων, στην Ιαπωνία οι Toyota Motor (7203), Yahoo! Japan (4689) και Nissan Motor (7201), ήταν από τις μετοχές που ενισχύθηκαν, ενώ στον αντίποδα η υποβάθμιση από έναν broker, οδήγησε την Rakuten (4755) σε πτώση. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύονταν κατά 0.7%, ανερχόμενος στις 14,141.9 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αγορές, ξεχώρισαν στην Κίνα οι CITIC Securities (600030) και Haitong Securities (600837), όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ η SA SA International Holdings (178), οι οποίες έκλεισαν την πρωινή συνεδρίαση με απώλειες. Αντίθετα, στη Νότια Κορέα οι φήμες για πιθανή συγχώνευση με την θυγατρική της, Hyundai Hysco (010520), οδήγησε την Hyundai Steel (004020) σε άνοδο.
Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ενισχύονταν κατά 6.6 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας αλλά και το δείκτη τιμών εξαγωγών, ενώ οι Micron Technology (MU), Safeway (SWY) και Bank of Ozarks (OZRK) θα ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Gilead Sciences (GILD) και Acura Pharmaceuticals (ACUR) ενισχύθηκαν κατά 3.0% και 29.0%, ενώ στον αντίποδα οι Chevron Corporation (CVX), Citrix Systems (CTXS), ClickSoftware Technologies (CKSW) και Ruby Tuesday (RT) υποχώρησαν κατά 0.8%, 13.1%, 9.8% και 13.6%, αντίστοιχα.

Κατά την κανονική χτεσινή συνεδρίαση δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.1%, με τις Alcoa (AA), AT&T (T) και Hewlett-Packard (HPQ) να ενισχύονται κατά 2.0%, 1.9% και 8.9%, ενώ αντίθετα, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Yum! Brands (YUM), Fastenal (FAST) και Family Dollar Stores (FDO) σε απώλειες κατά 6.8%, 6.3% και 1.1%, αντίστοιχα.
Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν σε θετικό έδαφος κατά το άνοιγμα

Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 33 έως 41 μονάδες και από 20 έως 25 μονάδες ανοδικοί κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τη βιομηχανική παραγωγή Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας, την απασχόληση στην Ελλάδα, το δείκτη τιμών καταναλωτή της Πορτογαλίας, καθώς και την μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ οι Suedzucker AG (SZU) και Agrana Beteiligungs AG (AGR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σε μια συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters, η Ana Botin, διευθύνουσα σύμβουλος της Santander UK, θυγατρικής της Banco Santander SA (SAN), επισήμανε ότι η τράπεζα θα συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα, σκοπός του οποίου είναι να αυξηθούν οι χορηγήσεις στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια. Η Telecom Italia SpA (TIT) διέψευσε δημοσιεύματα του τύπου, σύμφωνα με τα οποία η εταιρία σκοπεύει να πουλήσει το 67% που κατέχει στην Βραζιλιάνικη Tim Partecipacoes. Τέλος, η Fondiaria-SAI SpA (FSA) επισήμανε ότι πούλησε το 2.68% που κατείχε στην Mediobanca SpA (MB), ώστε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς και να μπορέσει να επιτύχει την συγχώνευση με την Unipol Gruppo Finanziario SpA (UNI).
Μακροοικονομική ενημέρωση
Ο περιορισμός της ποσοτικής χαλάρωσης ίσως ξεκινήσει προς το τέλος του έτους: Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατέδειξαν ότι η απόφαση για διατήρηση του υφιστάμενου προγράμματος λήφθηκε με οριακή πλειοψηφία. Ήταν έκδηλη επίσης, η πρόθεση των μελών της να ξεκινήσει ο περιορισμός του προγράμματος μέχρι το τέλος του έτους.

Λειτουργία του εποπτικού μηχανισμού των Ευρωπαϊκών τραπεζών μέχρι το 2015, σύμφωνα με τον Draghi: Ο Mario Draghi, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισήμανε ότι ο μηχανισμός ελέγχου των Ευρωπαϊκών τραπεζών θα τεθεί σε λειτουργία από το 2015, προχωρώντας με αυτό τον τρόπο ένα βήμα προς την τραπεζική ολοκλήρωση της Ένωσης.

Η ανεργία στην Αυστραλία υποχωρεί: Για τον Σεπτέμβριο, η ανεργία στην Αυστραλία υποχώρησε στο 5.6%, συγκρινόμενη με το επίπεδο 5.8% του προηγούμενου μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Νέας Ζηλανδίας συρρικνώνεται: Ο μεταποιητικός δείκτης της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε στο επίπεδο 54.3 για το Σεπτέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 57.1 που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κορέας διατηρεί αμετάβλητο το παρεμβατικό επιτόκιο: Η Κεντρική Τράπεζα της Κορέας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, διατηρώντας το επιτόκιο αναφοράς στο 2.50% για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ