www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

19.2.19

Το παρεμπόριο στερεί από την υγιή επιχειρηματικότητα 15 δισ. ευρώ ετησίως

Το παρεμπόριο στερεί από την υγιή επιχειρηματικότητα 15 δισ. ευρώ ετησίως


Η παραοικονομία και οι τρόποι αντιμετώπισής της, βρέθηκε στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραίώς (ΕΒΕΠ).
Στη συνεδρίαση τονίστηκε η ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους το επιμελητήριο, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, με στόχο τον περιορισμό του παρεμπορίου και τη διαφύλαξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Στην τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΠ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, προσκεκλημένοι ήταν ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Σταύρος Θωμαδάκης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πειραιά, Ταξίαρχος, Γιώργος Παππάς και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος.
Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, παρέδωσε στον Ειδικό Γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε. ένα πλήρες υπόμνημα (επισυνάπτεται) των θέσεων και προτάσεων του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων - καπνικών προϊόντων και παράνομου διασυνοριακού εμπορίου, καθώς επίσης και μέτρα για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Ακόμη, παρέθεσε στοιχεία, βάσει των οποίων το παρεμπόριο στερεί από την υγιή επιχειρηματικότητα 15 δισ. ευρώ ετησίως και από το κράτος έσοδα 3 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι: «Η ραγδαία εξάπλωση του φαινομένου, από την προμνημονιακή εποχή μέχρι και σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αυτοτελές πρόβλημα, καθώς συνδέεται άμεσα τόσο με την οικονομική κρίση, όσο και με την υπερφορολόγηση. Οι καταστροφικές συνέπειες του παραεμπορίου στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της καταναλωτικής ζήτησης, στοιχειοθετούνται όχι μόνο από το χρήμα που θα κατευθυνόταν στην ελληνική αγορά, αλλά και από την απώλεια εσόδων σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης. Το λαθρεμπόριο αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις, σε μια περίοδο μάλιστα που η κατανάλωση εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ