www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

30.1.19

Κοντά στο ιστορικό χαμηλό του Ιουλίου το 10ετές ομόλογο

Κοντά στο ιστορικό χαμηλό του Ιουλίου το 10ετές ομόλογο

Προς το ιστορικό χαμηλό του περασμένου Ιουλίου "βαδίζει" το δεκαετές ομόλογο. Η απόδοση του σήμερα στη δευτερογενή αγορά υποχώρησε εκ νέου στο 3,93% με 3,92%. Την χαμηλότερη απόδοση είχε επιτύχει το συγκεκριμένο ομόλογο στις 30 Ιουλίου 2018, όταν είχε υποχωρήσει στο 3,85%.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 10ετές ομόλογο με 6 εκατ. ευρω. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,92% από 4,03% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,18%, να υποχωρήσει στο 3,74% από 3,83%.
Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων κινούνταν νωρίτερα στο 0,192%, κοντά στα επίπεδα που ήταν αργά χθες. Οι αποδόσεις των βρετανικών 10ετών τίτλων μειώθηκαν κατά 1,4 μονάδες βάσης στο 1,255%.
Bloomberg: Το ελληνικό 10ετές ομόλογο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε 7 μονάδες βάσης στο 3,91%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο, μία ημέρα μετά την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου από τη χώρα, μεταδίδει το Bloomberg.
Η απόδοση ομολόγων που λήγουν το 2023 μειώθηκε στο 2,9%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο. Η μεταβολή στις ελληνικές μετοχές ήταν μικρή, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,9%.
Guardian : «H Ελλάδα εκδίδει ομόλογο»
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέστρεψε στις χρηματοπιστωτικές αγορές με έκδοση ενός νέου πενταετούς ομολόγου, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
Η έξοδος, η πρώτη από τότε που η Αθήνα βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο, έχει κρίσιμη σημασία για τη δοκιμή της εμπιστοσύνης των επενδυτών σε μια εποχή που οι αγορές έχουν αποδειχθεί πιο δύσκολες από το αναμενόμενο -εν μέρει λόγω της αναταραχής της αγοράς από την Ιταλία αλλά κυρίως λόγω του χρέους της χώρας, στο 185% του ΑΕΠ, που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Η συμφωνία -ορόσημο της Παρασκευής για την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με τη πΓΔΜ άνοιξε μία δίοδο σε αυτή την αβεβαιότητα, αναφέρουν οι αναλυτές, ωθώντας προς τα πάνω τις αποδόσεις των ομολόγων. Και η πώληση φαίνεται να πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο -η Αθήνα άντλησε € 2,5 δισ., με επιτόκιο μόλις 3,6%. Αυτό θα μπορούσε να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της, αντί να χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια.
Κοντά στο ιστορικό χαμηλό του Ιουλίου το 10ετές ομόλογο

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ