www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

30.8.18

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία. Στη Σύνοδο συμμετείχε ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης.
Οι Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ καθώς και τη συμμετοχή τρίτων κρατών στις πρωτοβουλίες της ΕΕ στην περιοχή. Στις εργασίες συμμετείχαν και η αναπληρωτής ΓΓ του ΝΑΤΟ κα Rose Gottemoeller, καθώς και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνος για ειρηνευτικές αποστολές, κ. Jean-Pierre Lacroix, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες των Οργανισμών τους στην περιοχή και στις δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία με την ΕΕ. Εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Νοεμβρίου, οι Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, και έδωσαν πολιτική καθοδήγηση επί θεμάτων που αφορούν την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η πρόταση για το Ευρωπαϊκό Ειρηνευτικό Ταμείο (European Peace Facility-EPF), οι εξελίξεις επί της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO) και έγινε ανταλλαγή απόψεων επί της ανασκόπησης της Στρατιωτικής Δυνατότητας Σχεδιασμού και Διεξαγωγής Επιχειρήσεων της ΕΕ (Military Planning and Conduct Capability- MPCC) και επί της επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μεσόγειο, EUNAVFOR MED Operation Sofia.
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης σε παρέμβασή του, εξέφρασε την υποστήριξη της Κύπρου στην προοπτική της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζοντας όμως ότι απαιτείται πρώτα η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και η εναρμόνιση τους με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Καλωσόρισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ειρηνευτικού Ταμείου και υποστήριξε την ενδυνάμωση και μετεξέλιξη της Στρατιωτικής Δυνατότητας Σχεδιασμού και Διεξαγωγής Επιχειρήσεων της ΕΕ, ώστε να μπορεί να σχεδιάζει και διεξάγει και τις εκτελεστικές αποστολές της ΕΕ, κάτι που θα ενισχύσει, όπως τόνισε, την Στρατηγική Αυτονομία της ΕΕ. Αναφορικά με την PESCO και ειδικότερα με το θέμα της συμμετοχής Τρίτων Κρατών σε προγράμματα, σημείωσε τη θέση της Κύπρου ότι βασική προϋπόθεση θα πρέπει να αποτελεί η εκ των προτέρων ολοκλήρωση Συμφωνίας Ασφαλείας Ανταλλαγής Διαβαθμισμένων Πληροφοριών των Κρατών αυτών με την ΕΕ και Τεχνικής Διευθέτησης με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι όλες οι τεχνολογίες και δυνατότητες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλα τα Μέλη της. Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου προς την Επιχείρηση Sofia, σημειώνοντας την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών Μελών στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ