www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

21.3.18

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής η εκταμίευση βοήθειας στην Ελλάδα

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής η εκταμίευση βοήθειας στην Ελλάδα


«Στη βάση των πληροφοριών που έχουμε από τους Θεσμούς, θεωρούμε ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση (της τέταρτης δανειακής δόσης) έχουν εκπληρωθεί»: αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με την σημερινή δήλωση του Κρίστιαν Ντυρ, αναπληρωτή επικεφαλής της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων (FDP) στην Handelsblatt, ότι το κόμμα του δεν θα υπερψηφίσει την εκταμίευση στην αρμόδια Επιτροπή, επειδή η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.
«Το θέμα της Ελλάδας βρισκόταν και στην ημερήσια διάταξη του τελευταίου Eurogroup. Εκεί οι Θεσμοί επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία είναι απαραίτητα για την εκταμίευση. Πάνω σε αυτή την βάση ενημερώσαμε το Κοινοβούλιο και θα ενημερώσουμε τώρα και την Επιτροπή Προϋπολογισμού, και κατόπιν τούτου η Επιτροπή Προϋπολογισμού θα εκφράσει την άποψή της στο θέμα. Εμείς πάντως θεωρούμε, στην βάση των πληροφοριών, που έχουμε από τους Θεσμούς, ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση έχουν εκπληρωθεί», δήλωσε ο κ. Κόλμπεργκ στην ερώτηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ.
Την εισήγηση πάντως του Eurorgoup για την εκταμίευση αναμένεται να ακολουθήσουν και τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής ενέκρινε την εκταμίευση βοήθειας προς την Ελλάδα
Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής έδωσε «πράσινο φως» για την εκταμίευση 6,7 δισ. ευρώ ως βοήθεια για την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
 Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του τρίτου πακέτου βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, το οποίο αποφασίστηκε το 2015, σύμφωνα με το τηλεγράφημα.
 Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς μπορεί πλέον να συμφωνήσει για την εν λόγω πληρωμή στο Συμβούλιο Διοικητών του ΕΜΣ, όπου εκπροσωπούνται οι 19 χώρες του ευρώ από τους υπουργούς Οικονομικών τους, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ