Δ. Παπαδημητρίου: Ενίσχυση εξαγωγικών επιχειρήσεων για τη μείωση της ανεργίας
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά "η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ρευστότητας και της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, τερματίζει την αβεβαιότητα και ενισχύει την πορεία ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας".
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου "το νέο μοντέλο της οικονομίας προβλέπει την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων με στόχο τη μείωση της ανεργίας".
Η συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα.
Το νέο μοντέλο στοχεύει στην εντατικοποίηση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων, ώστε να αντισταθμιστεί το συνεχιζόμενο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και τέλος να ενθαρρυνθεί η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων με στόχο τη διείσδυση των προϊόντων τους διεθνείς αγορές.
«Στόχος είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και να προωθήσουμε τα προϊόντα μας σε νέες αγορές» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε ότι "υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το 2017 να είναι χρονιά καμπής για την ελληνική οικονομία. Θα μπούμε σε μια πορεία ανάπτυξης που ενδεχομένως θα μας εκπλήξει". Τα πραγματικά στοιχεία που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην ελληνική οικονομία επιτρέπουν, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, την αισιοδοξία. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017 έχουν ξεκινήσει μεγάλα επενδυτικά προγράμματα τα οποία είναι επακόλουθο της υλοποίησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων τα δύο προηγούμενα χρόνια.