www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

11.10.16

Οξύτατη κριτική του Γ. Στουρνάρα κατά Γ. Προβόπουλου για την Τράπεζα Αττικής

Οξύτατη κριτική του Γ. Στουρνάρα κατά Γ. Προβόπουλου για την Τράπεζα Αττικής

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορήγησαν οι τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.
Στην εισαγωγική του δήλωση, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι το κύριο αίτιο της κρίσης δεν ήταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας αλλά η δημοσιονομική κρίση την περίοδο 2008-2010 που οδήγησε τη χώρα σε κρίση χρέους.
«Η Ελλάδα βρέθηκε στα όρια της καταστροφής και διασώθηκε έπειτα από τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων από το 2010 και μετά», υποστήριξε, ενώ σημείωσε ότι το PSI ήταν μεταξύ των αιτιών που προκάλεσαν προβλήματα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζικών ιδρυμάτων, τα οποία όμως σήμερα είναι πλήρως καλυμμένα.
Για την Τράπεζα Αττικής, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι είχε πάρει πολύ λάθος δρόμο αλλά πλέον είναι πολύ ασφαλής υποστηρίζοντας ότι η ΤτΕ, με τον εποπτικό της ρόλο και επί δικής του θητείας, την ανάγκασε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές παρεμβάσεις για την εξυγίανσή της, ενώ άφησε αιχμές για τον προκάτοχό του Γιώργο Προβόπουλο, λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα για να την «καθαρίσει».
Ο κ. Στουρνάρας διέψευσε όσα είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του στην Εξεταστική ο κ. Προβόπουλος, καθώς και ότι ο δεύτερος τον είχε ενημερώσει όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Οικονομικών για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Τράπεζα Αττικής. Επίσης τον κατηγόρησε ότι, ενώ είχε τη δυνατότητα να παρέμβει και να τα διορθώσει, δεν το έκανε και προσέθεσε ότι επί δικής του θητείας η Τράπεζα εξυγιάνθηκε.
«Ο κ. Προβόπουλος μπορεί να έχει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα. Εγώ στη θέση του θα πρόσεχα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Ακόμα, απαντώντας σε ερωτήσεις αν ήταν νόμιμη και αν πήρε αξιοκρατικά η εταιρία της συζύγου του διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για μη λοιμώδη νοσήματα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε:
«Το ΚΕΛΠΝΟ εκτός από λοιμώδη νοσήματα έχει και μη λοιμώδη νοσήματα. Η εταιρία της συζύγου μου έλαβε μέρος σε διαγωνισμό ΕΣΠΑ, μειοδότησε και νόμιμα πήρε τη διαφήμιση. Δεν βρέθηκε τίποτα από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε. Δεν ξέρω γιατί μπουκάρανε. Δεν βρήκαν κάτι. Η έφοδος που έγινε, ήταν παράνομη. Έγινε επί τόπου φορολογικός έλεγχος από αναρμόδια όργανα. Δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι? αυτό που έγινε με τον τρόπο που έγινε. Έγινε αναφορά στον Άρειο Πάγο για το συμβάν αυτό».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ