www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

11.6.15

H Cyta Ελλάδος δυναμώνει





Αύξηση του κύκλου εργασιών, της λειτουργικής κερδοφορίας
και της εισροής νέων πελατών στην Κινητή Τηλεφωνία


Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Cyta Ελλάδος, για το 2014. Τη χρονιά που πέρασε, παρά το ευρύτερο αρνητικό κλίμα, η εταιρεία κατέγραψε αναπτυξιακή πορεία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην Κινητή Τηλεφωνία, αυξάνοντας σημαντικά τη λειτουργική της κερδοφορία και, κυρίως, διευρύνοντας τη βάση πελατών της. Παράλληλα, οι ζημιές, που προέκυψαν από τις υψηλές επενδύσεις, σημείωσαν και φέτος διψήφια πτωτική πορεία.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας «έκλεισε» στα €90,494 εκατ., καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2013, ενώ το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα €29,439 εκατ. (ποσοστό 32,53% επί του κύκλου εργασιών), έναντι €26,277 εκατ. (ποσοστό 29,23% επί του κύκλου εργασιών) για τη χρήση του 2013. Παράλληλα, οι ζημιές προ φόρων, σημείωσαν ποσοστιαία μείωση 15,21%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) αυξήθηκε ουσιαστικά και διαμορφώθηκε στα €2,077 εκατ., σε σχέση με το οριακό περσινό αποτέλεσμα.

Στο ίδιο θετικό κλίμα κινήθηκε και η συνδρομητική βάση ενεργών πελατών στον τομέα της Σταθερής Τηλεφωνίας/Διαδικτύου, η οποία αυξήθηκε κατά 3,78%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 3,5 μήνες από την έναρξη ευρείας διάθεσης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, οι ενεργοί πελάτες κινητής διαμορφώθηκαν στο τέλος του έτους σε 12.695, οι περισσότεροι των οποίων, επέλεξαν συνδυασμό με υπηρεσίες Σταθερής.

Μετά την προσθήκη των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο χαρτοφυλάκιό της, η Cyta Ελλάδος προσφέρει τετραπλές υπηρεσίες (4play) Σταθερής-Κινητής-Διαδικτύου-Τηλεόρασης, με ενιαίο συμβόλαιο, γεγονός που την κατατάσσει, στους πρωτοπόρους του κλάδου. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα στην αξιοποίηση των μεγάλων αποθεμάτων τηλεπικοινωνιακών υποδομών που διαθέτει, με στόχο την παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και πελάτες χονδρικής αγοράς και την καθιέρωσή της ως ενός εξαίρετου τηλεπικοινωνιακού κόμβου στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Χρίστος Λιμνατίτης, ανέφερε ότι σε αυτά συνέβαλαν η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά των ανθρώπων της εταιρείας, παρά το αρνητικό κλίμα στην ευρύτερη αγορά τηλεπικοινωνιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Κουλίας, σημείωσε ότι η Cyta Ελλάδος είναι η φυσική επέκταση των δραστηριοτήτων της Cyta στην ελληνική επικράτεια, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυσή της και προσθέτει μεγάλη δύναμη στην αξία της.  Για το 2015, ο κ. Κουλίας τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, πλήρως προσαρμοσμένο στο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, που θα ενδυναμώσει την εταιρεία και θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή της προοπτική.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ