www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

27.2.14

Απαράδεκτες και ζημιογόνες για την οικονομία οι απεργίες τα λιμάνια

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει έντονα την απεργία των λιμενικών υπαλλήλων. Η σημερινή απεργία σε συνδυασμό με την συνέχιση της αποχής από υπερωριακή εργασία, επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην κυπριακή οικονομία σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.


Η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των λιμανιών είναι καίριας σημασίας για ένα κράτος-νησί όπως η Κύπρος. Η εργατική αναταραχή σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις και συσσωρεύει στην οικονομία του τόπου ακόμη περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη αντιμετωπίζει.

Είναι απαράδεκτο τα λιμάνια μας, να λειτουργούν ώρες γραφείου ή να μην λειτουργούν καθόλου, με αποτέλεσμα να «στέλλουμε» πλοία σε ανταγωνιστικά λιμάνια, να παρεμποδίζονται οι εισαγωγές και οι εξαγωγές προϊόντων και να εκμηδενίζεται το διαμετακομιστικό εμπόριο. Είναι εξίσου απαράδεκτο μια ομάδα εργαζομένων να θέτει ολόκληρη την οικονομία υπό ομηρία και να φέρνει σε απόγνωση όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους και επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν και να στηρίξουν την οικονομία του τόπου.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τη Βουλή να προστατεύσουν την οικονομία του τόπου από τέτοιες ενέργειες αριθμού εργαζομένων οι οποίοι αποφάσισαν τη θαλάσσια απομόνωση της χώρας μας προξενώντας ζημιές εκατομμυρίων και πλήττοντας τη ναυτιλιακή δραστηριότητα.

------------------------------------


27 Φεβρουαρίου, 2014
THG140229ANA

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ