www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

27.1.14

Παραπλανητικές δηλώσεις ΟΕΒ για το Σχέδιο Εθελούσιας στη Cyta Δεν εξυπηρετούν το Δημόσιο Συμφέρον!





Λανθασμένες εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προκαλούν οι τοποθετήσεις φορέων και ιδιαίτερα της ΟΕΒ σε σχέση με το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου Προσωπικού του Οργανισμού που υπέβαλε προς έγκριση η Cyta στη Βουλή.


Προκαλεί μάλιστα έκπληξη το γεγονός ότι η Cyta, η οποία είναι και μέλος της ΟΕΒ, δεν κλήθηκε από την Ομοσπονδία να καταθέσει τις απόψεις της σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, πριν γίνουν επίσημες τοποθετήσεις. Προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό η αντιμετώπιση που τυγχάνει το Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Cyta από την ΟΕΒ και το θέμα εξετάζεται ήδη από τον Οργανισμό.
Τα στοιχεία, όπως παρατίθενται σε δελτία τύπου και συνεντεύξεις, παρουσιάζονται με παραπλανητικό τρόπο και μεθοδευμένα αποκρύβονται τα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή του Σχεδίου, τόσο για τη Cyta, όσο και κατ’ επέκταση για την κυπριακή οικονομία. Υπενθυμίζεται για μια ακόμη φορά ότι, το συγκεκριμένο σχέδιο εμπίπτει στα πλαίσια ενός ευρύτερου πλάνου αναδιοργάνωσης της Cyta  και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά προσωπικό που πλεονάζει. Σημειώνεται δε εκ νέου πως το καθαρό οικονομικό όφελος από την τριετή εφαρμογή του Σχεδίου θα ξεπεράσει τα 263 εκατομμύρια ευρώ. 
Αξίζει να αναφερθεί ακόμα ότι, η εφαρμογή σχεδίων εθελούσιας εξόδου αποτελεί διεθνή πρακτική ακόμα και από εταιρείες που έχουν ιδιωτικοποιηθεί.  Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του ΟΤΕ όπου, μέσα στο 2013, η Deutche Telecom εφάρμοσε σχέδιο εθελούσιας εξόδου ως αποτέλεσμα του οποίου αποχώρησαν 1.827 στελέχη και θα αντικατασταθούν με 500.  Μέσω σχεδίων εθελούσιας εξόδου, ο ΟΤΕ μείωσε το προσωπικό του κατά 40% τα τελευταία 10 χρόνια, με ουσιαστικά οφέλη για την εταιρεία.
Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν τόσο η ΟΕΒ όσο και άλλοι φορείς που καταφέρονται ατεκμηρίωτα και παραπλανητικά σε βάρος της Cyta είναι κατά πόσον ενεργούν για αύξηση και όχι μείωση της αξίας του Οργανισμού.
Η Cyta είναι αποφασισμένη να παραμείνει υπεύθυνη και σοβαρή μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο ίδιος ο Οργανισμός και σε καμιά περίπτωση δεν θα αναλωθεί στην αναζήτηση των πραγματικών αλλότριων κινήτρων που φέρονται να κρύβονται πίσω από  δημόσιες προσβλητικές για τον Οργανισμό τοποθετήσεις και οι οποίες δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ