www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

10.12.13

H Cyta βραβεύει την παιδική δημιουργικότητα Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την Ανακύκλωση!



 
Στις 10 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στο Αμφιθέατρο της Cyta, στα Κεντρικά της Γραφεία στη Λευκωσία, η τελετή βράβευσης παιδικών έργων ζωγραφικής που ξεχώρισαν στον παγκύπριο διαγωνισμό με θέμα: "Ανακυκλώνω παρέα με τον ΤΕΛΗ για έναν πιο όμορφο κόσμο, γιατί μου αξίζει!”.





O διαγωνισμός ζωγραφικής προκηρύχθηκε από τη Cyta τον Μάρτιο, μέσα από την τελευταία έκδοση του βιβλίου δραστηριοτήτων "Παίζω, διασκεδάζω και μαθαίνω . . . παρέα με τον ΤΕΛΗ". Η έκδοση, η οποία περιείχε εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό σχετικό με την ανακύκλωση, ετοιμάστηκε και διανεμήθηκε από τη Cyta παγκύπρια, σε όλους τους μαθητές της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, αφού έτυχε της καθιερωμένης έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Μέσα από το διαγωνισμό, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έργα με θέμα την ανακύκλωση και τον ΤΕΛΗ, τη μασκότ της Cyta. Τις εκατοντάδες συμμετοχές αξιολόγησε ειδική ανεξάρτητη επιτροπή. Ξεχώρισαν 46 έργα, από τα οποία τα 16 βραβεύτηκαν, ενώ στα υπόλοιπα απονεμήθηκε έπαινος.  

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Επιθεωρητής Τέχνης στη Δημοτική Εκπαίδευση, κ. Γενεθλής Γενεθλίου, ο οποίος συγχάρηκε τη Cyta για την πρωτοβουλία της να ενθαρρύνει τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους γύρω από την ανακύκλωση. 

Σε χαιρετισμό της, η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Cyta κ. Ρίτα Καρατζιά ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και συγχάρηκε όσα απ’ αυτά διακρίθηκαν, τονίζοντας πως η επιτυχία του θεσμού του βιβλίου δραστηριοτήτων “Παίζω, διασκεδάζω και μαθαίνω . . . παρέα με τον ΤΕΛΗ” οφείλεται ουσιαστικά στα παιδιά, στους γονείς τους και ιδιαίτερα στους δασκάλους τους, που ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν τα παιδιά που διακρίθηκαν, οι γονείς και οι δάσκαλοί τους, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς επίσης και ανώτατα στελέχη της Cyta.

Όλα τα έργα που βραβεύτηκαν περιλήφθηκαν, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε παιδικό ημερολόγιο, που σχεδιάζει και εκδίδει η Cyta και το οποίο θα διανεμηθεί σύντομα δωρεάν σε όλα τα τμήματα της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η συνεργασία της Cyta με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη διανομή, σ’ όλα τα παιδιά Προδημοτικής και Δημοτικής εκπαίδευσης, ενόςεικαστικού ημερολογίου”, το οποίο θα είναι ένα προσωπικό εργαλείο δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών. Στο συγκεκριμένο διδακτικό εργαλείο θα ενταχθεί πλέον και ο διαγωνισμός ζωγραφικής που για τη νέα χρονιά θα έχει ως θέμα του την Αλληλεγγύη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ