www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

18.10.13

SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

Τριμήνου στην Κίνα, η προσοχή στραμμένη στους αξιωματούχους της Fed
Αγορά Συναλλάγματος: Κέρδη για το USD
Το USD ενισχύεται έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, παρά την υπόδειξη των αξιωματούχων των ΗΠΑ σχετικά με καθυστέρηση της μείωσης του ύψους της παροχής ρευστότητας, λόγω της διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης.
Με τις ανησυχίες σχετικά με το όριο χρέους των ΗΠΑ να υποχωρούν, η προσοχή της αγοράς στρέφεται εκ νέου στον υπολογισμό του χρονικού πλαισίου εντός του οποίου θα γίνει η ενδεχόμενη μείωση του μηνιαίου προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Ως εκ τούτου, οι ομιλίες αξιωματούχων των ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα, θα τραβήξουν τα βλέμματα. Εν απουσία σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων σήμερα, οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους σε μία πληθώρα οικονομικών στοιχείων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Στις 05:00 GMT, το EUR και η GBP υποχωρούσαν 0,1% έκαστο έναντι του USD, διαπραγματευόμενα στα USD 1.3663 και USD 1.6149, αντιστοίχως. Το AUD υποχωρούσε 0,2% έναντι του USD. Στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομική μεγέθυνση της Κίνας επιταχύνθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013.
Μετοχές ΗΒ: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει με κέρδη 29 μονάδων. Δεν αναμένονται μείζονες οικονομικές και εταιρικές ανακοινώσεις σήμερα. Μία μονάδα της HSBC Holdings (HSBA), παλαιότερα γνωστή ως Household International Inc., τιμωρήθηκε με πρόστιμο USD 2.5 δις, κατά τη διάρκεια εκδίκασης μαζικής μήνυσης εναντίων της, στις ΗΠΑ, έπειτα από την επιβεβαίωση της εμπλοκής της εταιρείας σε χρηματοοικονομικές απάτες, από τον Ronald Guzman, έναν τοπικό δικαστή. Σύμφωνα με το Bloomberg, μία ομάδα συνεργασίας ανώτερων διαπραγματευτών της Barclays (BARC) και άλλων κύριων τραπεζών, εξετάζονται από τις ρυθμιστικές αρχές για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.
Ασία: Διαπραγματεύσεις σε θετικό, ως επί το πλείστον έδαφος
Οι ασιατικές αγορές κινούνται, ως επί το πλείστον, ανοδικά, σήμερα το πρωί. Στην Ιαπωνία, η SBI Holdings (8473) υποχώρησε έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σκοπεύει να εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες. Η Skymark Airlines (9204) κατέγραψε ζημίες, έπειτα από την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης εσόδων και κερδών για το έτος. Στον αντίποδα, η Mitsui Fudosan (8801) ενισχύθηκε καθώς κάποιος ειδικός διαπραγματευτής αξιολόγησε τη μετοχή με χαρακτηρισμό «Αγοράς». Η Olympus Corporation (7733) σημείωσε άνοδο, παρά την ύπαρξη αναφορών ότι η εταιρεία ίσως ανακοινώσει χειρότερα των προσδοκιών στοιχεία για το λειτουργικό κέρδος του πρώτου εξαμήνου. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2%, διαπραγματευόμενος στις 14,559.2 μονάδες. \

Στην Κίνα , οι αγορές κινούνται υψηλότερα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιταχύνθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 . Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα , CITIC Securities ( 600.030 ) και Haitong Securities ( 600.837 ) κινούνται υψηλότερα . Στο Χονγκ Κονγκ , η China Sands ( 1928 ) σημειώνει άνοδο αφού παρουσίασαν σημαντική αύξηση στα έσοδα του τρίτου τριμήνου . Η AIA Group ( 1299 ) ανέβηκε αφού ανέφερε ότι η νέα επιχειρηματική αξία(new business value) , ένα βασικό μέτρο της κερδοφορίας , έχει ανέβει περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το τρίτο τρίμηνο . Ωστόσο ,η Lenovo Group ( 992 ) παρουσίασε μείωση μετά την είδηση ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφορών για την καναδική εταιρία κατασκευής smartphone , BlackBerry . Στη Νότια Κορέα , η LG Display ( 034.220 ) ανέβηκε αφού δημοσίευσε μια σημαντική αύξηση στα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Μετοχές ΗΠΑ : Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται στο πράσινο
Στις 05:00 GMT , τα futures του S & P 500 διαπραγματεύονται 2,1 μονάδες ισχυρότερα .

Δεν αναμένεται η δημοσίευση κάποιου μεγάλου δείκτη για σήμερα.

Οι General Electric ( GE ) , Schlumberger Limited ( SLB ) , Honeywell International ( HON ) , Morgan Stanley ( MS ) , Baker Hughes ( BHI ), andIngersoll - Rand ( IR) έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αργότερα σήμερα .

Η Align Technology ( ALGN ) , η Google ( GOOG) και η Capital One Financial ( COF) αυξήθηκαν 15 τοις εκατό , 8,2 τοις εκατό και 1,8 τοις εκατό, αντίστοιχα , μετασυνεδριακά εχθες , καθώς τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τους ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς . Από την άλλη πλευρά , η Advanced Micro Devices ( AMD ) υποχώρησε 6,6 τοις εκατό μετά από την υποχώρηση που παρουσίασε κατά το τρίτο τρίμηνο το βασικό αντικείμενο της, οι λύσεις πληροφορικής . Ωστόσο , τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς . Τα απογοητευτικά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο τράβηξαν την Intuitive Surgical ( ISRG ) 6,1 εκατοστιαίες μονάδες χαμηλότερα. H Acacia Research( ACTG ) υποχώρησε 13,4 τοις εκατό , αφού ανέφερε ασθενή αποτελέσματα τρίτου τριμήνου .

Ο S & P 500 αναρριχήθηκε 0,7 τοις εκατό και έκλεισε σε ιστορικά υψηλά στην τακτική σύνοδο των συναλλαγών χθες , καθώς η έντεκα ωρών συμφωνία για να αποφευχθεί η χρεοκοπία των ΗΠΑ ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών . Η SanDisk Corporation ( SNDK ) , η American Express ( AXP ) και η Verizon Communications ( VZ ) αυξήθηκαν 8,8 τοις εκατό , 5,1 τοις εκατό και 3,5 τοις εκατό, αντίστοιχα , μετά την ισχυρή αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου . Η Peabody Energy Corporation ( BTU ) αυξήθηκε 3,9 τοις εκατό αφού τα καθαρά της κέρδη κατά το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Η eBay ( EBAY ) υποχώρησε κατά τέσσερα τοις εκατό , αφού προσέφερε ένα χαμηλότερο από το αναμενόμενο outlook για το τέταρτο τρίμηνο. Τα απαισιόδοξα για το τρίτο τρίμηνο έσοδα οδήγησαν τις UnitedHealth Group ( UNH ) , Union Pacific ( UNP ) και Goldman Sachs Group ( GS ) να μειωθούν 5,1 τοις εκατό , 3,8 τοις εκατό και 2,4 τοις εκατό , αντίστοιχα .
Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο DAX και ο CAC αναμένονται να ανοίξουν 22 και 15 μονάδες ανοδικά, ο καθένας αντίστοιχα. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας είναι ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Η Yara International ASA (YAR), η Ziggo NV (ZIGGO), η Axfood AB (AXFO) και η Gevelot SA (ALGEV) αναμένεται να ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η L'Oreal SA (OR) δήλωσε ότι βρίσκεσαι σε προχωρημένες συνομιλίες με τη γιαπωνέζικη εταιρία, για την εξαγορά των δερματολογικών καλλυντικών, Decleor και Carita, ανοίγοντας έτσι προοπτικές για διεθνή ανάπτυξη. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η Accor SA (AC) σημείωσε πτώση στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου και ανανέωσε τις προβλέψεις για λειτουργικά κέρδη όλου του έτους. Σε συνέντευξή του στο LCI, γαλλικό κανάλι, ο Alexandre de Juniac, διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM (AF), δήλωσε ότι η εταιρία είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στην ιταλική Alitalia, να αναλάβει ρόλο σε μία επικείμενη συγχώνευση, αλλά μόνο κάτω από προϋποθέσεις.
Μακροοικονομική ενημέρωση
Ανάγκη περισσοτέρων κινήτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, δήλωσε ο Kocherlakota της Fed
Ο Narayana Kocherlakota, ο πρόεδρος της Fed στη Minneapolis, ζήτησε περισσότερα μέτρα στήριξης από τη κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, όχι απαραίτητα με τη μορφή ποσοτικής χαλάρωσης, με στόχο τη μείωση της ανεργίας, πρότεινε ακόμα και τη πίεση για προσωρινή άνοδο του πληθωρισμού άνω του 2%t.

Fed’s George reiterates October taper stance
Η Esther George, η πρόεδρος της Fed στο Κάνσας, επανακαθόρισε τη προηγούμενη στάση της σχετικά με το περιορισμό της επαναγοράς ομολόγων από αυτό το μήνα και μετά ακόμα και εν μέσω οικονομικής «αβεβαιότητας».

Η άνοδος των πωλήσεων λιανικής στην Κίνα, υπολείπεται των προσδοκιών
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα, αυξήθηκαν 13,3% το Σεπτέμβριο, λιγότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς και σε σχέση ένδειξη 13,4% που κατεγράφη τον Αύγουστο.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξάνεται με πιο αργούς ρυθμούς
Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας μεγεθύνθηκε κατά 10,2%, ετησίως, το Σεπτέμβριο, συγκριτικά με αύξηση 10,4% που κατεγράφη τον προηγούμενο μήνα.
 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ