www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

17.10.13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

Επισκόπηση Αγοράς: Σύναψη συμφωνίας στις ΗΠΑ για την αποφυγή του οικονομικού αδιεξόδου.
Αγορά Συναλλάγματος: Απώλειες για το USD

Το USD διαπραγματεύεται με απώλειες έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί, εν μέσω αυξημένης προτίμησης κινδύνου από τους επενδυτές, έπειτα από τη συμφωνία των νομοθετών των ΗΠΑ να επιτρέψουν στην κυβέρνηση της χώρας, να αποφύγει προσωρινά τη χρεωκοπία και να ξεκινήσει πάλι τη λειτουργία των υπηρεσιών της
. Μία πληθώρα μακροοικονομικών ανακοινώσεων για τις ΗΠΑ αναμένεται αργότερα, εντός της ημέρας. Ειδικά τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αναμένεται να επηρεάσουν την προτίμηση κινδύνου στο εξής. Επιπλέον, οι ανακοινώσεις κάποιων αξιωματούχων των ΗΠΑ, αργότερα εντός της ημέρας, θα παρακολουθούνται στενά για περεταίρω κατεύθυνση. Στις 05:00 GMT, η GBP και το EUR ενισχύονταν 0,3% και 0,1% έναντι του USD, διαπραγματευόμενα στα USD 1.5975 και USD 1.3544, αντιστοίχως. Το AUD υποχωρούσε 0,1% έναντι του έναντι του USD. Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, έδειξαν ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία έλαβε θετικό πρόσημο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013. Το JPY κατέγραφε κέρδη 0,2% έναντι τόσο του USD, όσο και του EUR.
Μετοχές ΗΒ: Αναμένεται να ανοίξουν με οριακές απώλειες
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με απώλειες 6 μονάδων. Οι Πωλήσεις Λιανικής είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα. Οι British Sky Broadcasting Group (BSY) και Booker Group (BOK) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Η μονάδα Βορείου Αμερικής της Rolls-Royce Holdings (RR/) απεκάλυψε επισήμως, τη δεύτερη εγκατάσταση δοκιμών εξωτερικού χώρου, στο Διαστημικό Κέντρο John C. Stennis της NASA, στην επαρχία Hancock, συνολικού κόστους USD 50 εκατομμυρίων.
Ασία: Ανοδικές Διαπραγματεύσεις
Οι ασιατικές αγορές καταγράφουν κέρδη, σήμερα το πρωί, εν μέσω αισιοδοξίας έπειτα από την απόφαση των νομοθετών των ΗΠΑ να λήξουν τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης και να αυξήσουν το όριο χρέους. Στην Ιαπωνία, η Kansai Electric Power (9503) ενισχύθηκε λόγω της πρόβλεψης επίτευξης κέρδους προ φόρων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η Fujitsu Limited(6702) σημείωσε άνοδο έπειτα από την ανοδική αναθεώρηση της προοπτικής της μετοχής, από κάποιον ειδικό διαπραγματευτή. Οι Honda Motor (7267), Sony (6758) και Nissan Motor (7201) καταγράφουν κέρδη. Στον αντίποδα, η Sharp Corporation (6753) υποχώρησε, καθώς κάποιος ειδικός διαπραγματευτής μείωσε την τιμή στόχο της μετοχής. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχυόταν κατά 1,1%, διαπραγματευόμενος στις 14,621.4 μονάδες.

Στην Κίνα , η China Everbright Bank ( 601.818 ) έχει ανέβει αφότου κέρδισε την έγκριση από την κινεζική Ρυθμιστική Μετοχική Επιτροπή  για την πώληση περίπου 12 δισ. μετοχές σε αγορές στο εξωτερικό . Στο Χονγκ Κονγκ , η AsiaCement China Holdings ( 743 ) κέρδισε αξία, αφού η εταιρεία προέβλεπε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών της για την περίοδο των πρώτων εννέα μηνών  που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2013. Ωστόσο , η Daphne International Holdings ( 210) έχει παρουσιάσει μείωση ακλουθώντας μια  πτώση στις  πωλήσεις του τρίτου τριμήνου (same-store sales). Στη Νότια Κορέα , η Samsung Electronics ( 005930 ) , SK Hynix ( 000.660 ) και Naver Corporation ( 035.420 ) σημείωσαν κέρδη .

Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται χαμηλότερα

Στις 05:00 GMT , τα  futures του S & P 500  διαπραγματεύονται 0,6 μονάδες χαμηλότερα .

Οι Αρχικές  και Συνεχιζόμενες  Αιτήσεις για επίδομα Ανεργίας , ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών , οικοδομικές άδειες και η  Έρευνα για τη Βιομηχανία του Philadelphia Federal Reserve είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένονται για σήμερα .

Η Google ( GOOG ) , η Philip Morris International ( PM ) , η VerizonCommunications ( VZ ) , η UnitedHealth Group ( UNH ) , η Goldman SachsGroup ( GS ) ,  η Union Pacific ( UNP ) και η Las Vegas Sands ( LVS ) έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αργότερα σήμερα .

Τα χαμηλότερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο  έσυραν την International Business Machines ( IBM ) έξι τοις εκατό χαμηλότερα στις after hour διαπραγματεύσεις την Τετάρτη . Η eBay ( EBAY ) υποχώρησε 5,3 τοις εκατό μετά την απογοητευτική πρόβλεψη για το τρίμηνο. Η Select ( SCSS ) υποχώρησε 26,2 τοις εκατό μετά από τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ,τη συναίνεση της αγοράς και το χαμηλότερο outlook για τα καθάρά έσοδα του έτους . Η Xilinx ( XLNX ) υποχώρησε 3,7 τοις εκατό , αφού έδωσε  μια προσεκτική καθοδήγηση των εσόδων για το τρίτο τρίμηνο . Η USG Corporation ( USG ) υποχώρησε 6,1 τοις εκατό μετά το τρίτο τρίμηνο και την καθοδήγηση των εκτιμήσεων της αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα. Επιπλέον , η εταιρεία μαζί με τη Boral Limited ανακοίνωσε ότι έχουν εισέλθει σε μια συμφωνία για να σχηματίσουν μια κοινοπραξία . Από την άλλη πλευρά , το καλύτερο από το αναμενόμενο τρίτο τρίμηνο για τα αποτελέσματα της ledUniversal Forest Products ( UFPI ) , SanDisk Corporation ( SNDK ) και American Express ( AXP ) οδήγησαν σε αύξηση  6,1 τοις εκατό , 1,8 τοις εκατό και 0,3 τοις εκατό, αντίστοιχα .

Χθες , ο δείκτης S & P 500 ανέβηκε  1,4 τοις εκατό κατά την τακτική συνεδρία , καθώς η Γερουσία ανακοίνωσε μια συμφωνία για να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους και να ανοίξουν εκ νέου την κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να τερματιστεί το δημοσιονομικό αδιέξοδο .Η  Abbott Laboratories ( ABT ) και η PepsiCo ( PEP) αυξήθηκαν 6,5 τοις εκατό και 2,1 τοις εκατό , αντίστοιχα , αφού ανέφεραν αισιόδοξα προσαρμοσμένα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Η Bank of America ( BAC ) ανέβηκε 2,3 τοις εκατό μετά τα κέρδη του τρίτου τριμήνου . Καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου οδήγησαν τις KeyCorp ( KEY ) , PNC Financial Services Group ( PNC ) , Intel ( INTC ) και Mattel ( MAT ) σε αύξηση 2,4 τοις εκατό , 1,9 τοις εκατό , 1,3 τοις εκατό και 1 τοις εκατό, αντίστοιχα . Η Pioneer Natural Resources ( PXD ) αυξήθηκε 6,1 τοις εκατό μετά την αύξηση στην τιμή-στόχο της μετοχής από έναν ειδικό διαπραγματευτή. Από την άλλη πλευρά , ένα ‘μελαγχολικό’  τρίτο τρίμηνο στα  έσοδα και μια περικοπή στο outlook για το έτος έσυραν τα κέρδη της Stanley Black & Decker ( SWK ) 14,3 τοις εκατό χαμηλότερα .

Ευρωπαϊκές μετοχές: Χωρίς μεταβολές στο άνοιγμα
Ο DAX αναμένεται να ανοίξει 2 μονάδες ανοδικά, ενώ ο CAC 6 μονάδες πτωτικά. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ο δείκτης κατασκευών είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες πο αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η TeliaSonera AB (TLSN), η Investor AB (INVEB) και η Actelion Limited(ATLN) θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Σύμφωνα με το Reuters, η Cie Financiere Richemont SA (CFR) ανεπισήμως βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή του τμήματος της μόδας, Chloe. Αντ’ αυτού, η εταιρία έχει λάβει μία μη δεσμευτική προσφορά από τη Change Capital, για το τμήμα με τα δερμάτινα προϊόντα, Lancel. Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Rafael Ramirez, ο υπουργός πετρελαίου της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι η πετρελαϊκή εταιρία PDVSA και η Repsol SA (REP) βρίσκονται σε συζητήσεις για την από κοινού χρηματοδότηση κοινής επιχείρησης στη Βενεζουέλα ύψους USD 1.2 δις, με στόχο την αύξηση παραγωγής πετρελαίου. Η America Movil απέσυρε τη προσφορά της για την εξαγορά της Koninklijke KPN NV (KPN) ύψους EUR 7.2 δις, παρά την έγκριση που έλαβε από τις ολλανδικές αρχές.
Μακροοικονομική ενημέρωση
Οι νομοθέτες των ΗΠΑ ενέκριναν νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου δανεισμού και το άνοιγμα της κυβέρνησης
Η Γερουσία και η Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκριναν νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού και το άνοιγμα της κυβέρνησης, η οποία θα υπογραφεί «άμεσα» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama. Το νομοσχέδιο θα χρηματοδοτήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέχρι τις 15  Ιανουάριου του 2014 και το όριο δανεισμού θα αυξηθεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2014.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με «ήπιο ως μέτριο» ρυθμό, σύμφωνα με έρευνα του μπεζ βιβλίου της Fed
Έρευνα του μπεζ βιβλίου της Fed, καταλήγει ότι ο ρυθμός οικονομικής αύξησης των ΗΠΑ έχει παραμείνει “ήπιος έως μέτριος” ενώ έχει σημειωθεί αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες και τις επιχειρησιακές επενδύσεις. Επιπλέον η έρευνα κατέδειξε ότι 4 από τις 12 επαρχίες των τραπεζών, δηλαδή Φιλαδέλφεια, Ρίτσμοντ, Σικάγο και Κάνσας έχουν σημειώσει πιο αργούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και στις αρχές του Οκτωβρίου, επικαλούμενες το μικρό αντίκτυπο του μερικού κλεισίματος της κυβέρνησης. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι η αύξηση της απασχόλησης παρέμεινε “μέτρια” τον τελευταίο μήνα και  οι πιέσεις των μισθών “παρέμειναν ξανά περιορισμένες”.

Αύξηση του επιχειρηματικού κλίματος στην Αυστραλία
Η εθνική τράπεζα της Αυστραλίας ανέφερε ότι ο δείκτης επιχειρησιακής εμπιστοσύνης στην Αυστραλία έχει ;ανέλθει στο +3 το τρίτο τρίμηνο του 2013, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία 2 χρόνια σε σύγκριση με το -1 που κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Βελτίωση τα ψυχολογίας των καταναλωτών της Νέας Ζηλανδίας
Ο ANZ καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Νέας Ζηλανδίας έχει ανέλθει στο 122.3 τον Οκτώβριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν στο 118.8.

Πτώση του PPI της Νότιας Κορέας
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγώγου (PPI) στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 1.8% το Σεπτέμβριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε υποχωρήσει κατά 1.3%.
Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ