www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

11.10.13

SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ



SAXO BANK
Επισκόπηση αγοράς: Οι ΗΠΑ οδηγούνται προς άρση του πολιτικού αδιεξόδου
Αγορά συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο δείκτη τιμών καταναλωτή της Γερμανίας, αλλά και στο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Reuters/Michigan για τις ΗΠΑ. Επιπλέον, μείζων ρόλο σε καθημερινή βάση έχουν οι συζητήσεις στις ΗΠΑ για τη σύνταξη του προϋπολογισμού και το όριο του χρέους. Στις 05:00 GMT, το EUR κατέγραφε κέρδη κατά 0.2% σε σχέση με το USD, στο 1.3539, ενώ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το GBP, στο 0.8471. Τέλος, το JPY υποχώρησε κατά 0.6% και 0.3% σε σχέση με τα EUR και USD, αντίστοιχα.
Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν ανοδικές κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 41 έως 43 μονάδες ανοδικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν την κατασκευαστική παραγωγή και τον προπορευόμενο δείκτη, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Η Wetpac Banking Corporation εξαγόρασε το δίκτυο καταστημάτων της Lloyds Banking Group (LLOY) στην Αυστραλία, με το συνολικό αντίτιμο να ανέρχεται στα AUD 1.5 δις. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι Diageo (DGE) και Centrica (CNA) είναι ανάμεσα στις εταιρίες που θα δραστηριοποιηθούν στην Αγκόλα, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ασία: Άνοδος για τις Ασιατικές αγορές

Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται σήμερα το πρωί, λόγω της αισιοδοξίας για λύση στο πολίτικο αδιέξοδο των ΗΠΑ. Στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οι Nikon Corporation (7731), Panasonic (6752), Nintendo (7974) και Toyota Motor (7203) ενισχύθηκαν, ενώ στον αντίποδα, τα δυσμενή εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν την Fast Retailing (9983) σε απώλειες. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε κέρδη κατά 1.5%, ανερχόμενος στις 14,410.8 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στο Χόνγκ Κόνγκ η China Overseas Land & Investment (688), στην Κίνα οι COSCO Shipping (600428) και Bank of Ningbo (002142), όπως και στην Νότια Κορέα η Hyundai Heavy Industries (009540), η οποίες έκλεισαν την πρωινή συνεδρίαση με κέρδη.
Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ενισχύονταν κατά 1.6 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Reuters/Michigan, ενώ οι Wells Fargo (WFC), JPMorgan Chase (JPM) και Webster Financial (WBS) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Gap (GPS), Micron Technology (MU), E2open (EOPN) και Silicon Graphics International (SGI) υποχώρησαν κατά 5.1%, 1.7%, 22.9% και 15.0%, ενώ στον αντίποδα οι Safeway (SWY) και AngioDynamics (ANGO) ενισχύθηκαν κατά 5.6% και 6.6%, αντίστοιχα, λόγω βελτιωμένων αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Κατά την κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2.2%, με διάχυτη την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία και οι ΗΠΑ δεν θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών. Μεταξύ άλλων, οι NIKE (NKE), JPMorgan Chase (JPM), Wells Fargo (WFC), Gilead Sciences (GILD), Netflix (NFLX), Boeing (BA) και Time Warner Cable (TWC) ενισχύθηκαν κατά 3.6%, 3.5%, 2.7%, 6.5%, 5.4%, 3.9% και 6.1%, αντίστοιχα. Αντίθετα, η ισχνή κερδοφορία τρίτου τριμήνου οδήγησε την Citrix Systems (CTXS) σε πτώση κατά 11.9%.
Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν σε θετικός έδαφος κατά το άνοιγμα

Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 53 έως 60 μονάδες και από 12 έως 19 μονάδες ανοδικοί κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τους δείκτες τιμών καταναλωτή Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας, το δείκτη τιμών λιανεμπορίου της Γερμανίας, καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας, ενώ η EMS-Chemie Holding AG (EMSN) θα ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σε μια συνέντευξή του στην Βραζιλιάνικη εφημερίδα Estado de Sao Paulo, ο Paulo Stark, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Siemens AG (SIE) στη Βραζιλία, επισήμανε ότι σε περίπτωση που αποδειχτεί παρέμβαση στην διαδικασία ανάθεσης των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας, η εταιρία είναι διατεθειμένη να πληρώσει τα ενδεχόμενα πρόστιμα. Τέλος, η Vivendi SA (VIV) επισήμανε την πρόθεσή της να πουλήσει το ποσοστό που κατέχει στην Activision Blizzard.
Μακροοικονομική ενημέρωση
Ο περιορισμός της ποσοτικής χαλάρωσης θα επηρεαστεί από τα μακροοικονομικά δεδομένα, σύμφωνα με τον Williams: Ο John Williams, πρόεδρος της San Francisco Fed, επισήμανε ότι η ημερομηνία που θα ξεκινήσει ο περιορισμός του υφιστάμενου προγράμματος νομισματικής πολιτικής δεν είναι προκαθορισμένη, αλλά θα εξαρτηθεί από την επίτευξη των στόχων της απασχόλησης και του πληθωρισμού.

Ο Asmussen της ΕΚΤ αναμένει πραγματική λύση από την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ: Ο Joerg Asmussen, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισήμανε την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί άμεση λύση για το όριο του χρέους των ΗΠΑ. Τόνισε όμως, ότι σε αντίθετη περίπτωση μια στάση πληρωμών θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Η προσφορά χρήματος M3 στην Ιαπωνία αυξάνεται: Για το Σεπτέμβριο, η προσφορά χρήματος Μ3 στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 3.1%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 3.0% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι τιμές τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία παραμένουν αμετάβλητες: Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών τροφίμων για τη Νέα Ζηλανδία παρέμεινε αμετάβλητος κατά τον Σεπτέμβριο, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.5% που σημειώθηκε τον Αύγουστο.
Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ