www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

4.10.13

Πάρτε μέρος στο 1ο Διεθνές συνέδριο για την τουριστική βιομηχανία με ομιλητές διεθνούς κύρους



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται το διεθνές συνέδριο «Mediterranean Luxury Travel Summit 2013» με γενικό τίτλο “Περιφερειακή συνεργασία & Ανάπτυξη” με ομιλητές τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη, 7-8 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στην Αθήνα.



Η τουριστική αγορά της Μεσογείου αλλάζει. Παρόλο που παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως, οι επαγγελματίες του κλάδου αντιμετωπίζουν οικονομική πίεση από την προς τα κάτω των εσόδων και την αύξηση των λειτουργικών δαπανών. Η αύξηση της απόδοσης ανά επισκέπτη, η πρόσβαση στην χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και η μείωση των λειτουργικών εξόδων είναι οι κύριοι στόχοι της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής.
Ποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται για τον επαγγελματία του τουρισμού; Πως μπορεί να καταπολεμηθεί η εποχικότητα και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος; Μπορούν οι νέες τεχνολογίες να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα και να αυξήσουν τα κέρδη;
Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ο πιο γρήγορος και σίγουρος δρόμος για την απόδοση της επένδυσης σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών σχετίζεται άμεσα με την ποιοτική και εξειδικευμένη εκπαίδευση.
Η πολυτέλεια στον τουρισμό έγκειται στην απόλυτη αφοσίωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στο Mediterranean Luxury Travel Summit 2013, διεθνούς κύρους επαγγελματίες του κλάδου θα συζητήσουν και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στον τουρισμό πολυτελείας.
Ανάμεσα στους  επιβεβαιωμένους ομιλητές βρίσκονται σημαντικά ονόματα όπως:
Το συνέδριο θα ανοίξει η Κα Ολγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού και στη συνέχεια ο Egemen Bağış. αρμόδιος Υπουργός  για θέματα ΕΕ και Επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, θα μιλήσει  για τα οφέλη και την σημασία της συνεργασίας στην περιοχή.
Στο συνέδριο θα απευθύνουν ομιλίες επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας Κος Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κος Νότης Μηταράκης  και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κος Πάνος Λιβαδάς.
Το ζήτημα της εποχικότητας θα θίξει στην ομιλία του ο Thomas Willms, Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Διευθυντής των Starwood Hotels για την Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπη.  
Στην ειδική θεματική ενότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό και τις υποδομές θα μιλήσει ο Ferit F. Sahenk, Πρόεδρος του Dogus Group της Τουρκίας ενώ για τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα ενός προορισμού θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και ο Kevin Clapson, Επικεφαλής, του Tripadvisor για την Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Θα έχουμε την χαρά να καλωσορίσουμε τον  Καθηγητή Ray Iunius, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing του παγκοσμίου φήμης Ecole Hôtelière της Λωζάννης, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο για τα ανώτατα στελέχη στους τομείς της εξυπηρέτησης και της φιλοξενίας.
Ο Γιώργος Συμεωνίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Linkwise θα μας δώσει μια εικόνα των εξελίξεων που έρχονται και θα παρουσιάσει το “Future of Travel” μια ιδέα για το πώς οι τεχνολογίες πληροφοριών αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούμε και τον τρόπο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Για την σημασία της Μεσογειακής πολιτιστικής κληρονομίας στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, ο Yesim Gürer Oymak, Διευθυντής του Μουσικού Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης και η Nikki White, Επικεφαλής Βιωσιμότητας και Προορισμών της ABTA The Travel Association
Τέλος κεντρική ομιλία με θέμα το πώς η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει το τουριστικό προϊόν θα απευθύνει ο Costas Christ, Αρχισυντάκτης στο National Geographic Traveler & Πρόεδρος της επιτροπής για τα βραβεία ‘Tourism for Tomorrow’ του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τον Τουρισμό (World Travel and Tourism Council).
Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ, με την υποστήριξη των εφημερίδων International Herald Tribune και Καθημερινή.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ