www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

20.9.13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΑΣ: «ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ»




Ο ΓΓ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μάριος Καράντωνας, κάλεσε τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών και να υποβοηθήσει στη διασφάλιση της ομαλότητας, αποχωρώντας οικειοθελώς.


«Η περίοδος που περνούμε είναι κρισιμότατη. Από τους σωστούς χειρισμούς που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, νομισματικά και άλλα ζητήματα, θα εξαρτηθεί η επιβίωση της κυπριακής οικονομίας. Επειδή δεν θέλουμε να βιώσουμε φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος και επειδή η ρήξη στις σχέσεις της κυβέρνησης και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας δεν αντιστρέφεται, απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις. Στο σημείο που φτάσαμε η μόνη λύση είναι η οικειοθελής αποχώρηση του κ. Δημητριάδη», είπε ο κ. Καράντωνας και συνέχισε:
«Σε μια χώρα που αγωνίζεται για να ανατρέψει την οικονομική ύφεση, θα είναι καταστροφικό, η ανώτατη εποπτεύουσα αρχή του χρηματοπιστωτικού συστήματος να μη συνεννοείται με την εκτελεστική εξουσία και την πλειοψηφία της Βουλής. Πρόσφατο και κραυγαλέο παράδειγμα, είναι η κωλυσιεργία που επέδειξε ο κ. Δημητριάδης στην έγκριση των εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου. Για να επιτελέσει το ρόλο του ο κ. Δημητριάδης, έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να φτάσει στο σημείο να τον επικρίνει δημόσια;», διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και κατέληξε:
«Απαιτείται η επίδειξη υπευθυνότητας από όλους έναντι του λαού, που δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση. Επιβάλλεται και ο κ. Δημητριάδης να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποβοηθήσει στη διασφάλιση της ομαλότητας, αποχωρώντας».      

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΑΣ: «ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ»
Ο ΓΓ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μάριος Καράντωνας χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Οι συναντήσεις που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τους εκπροσώπους των πέντε χωρών – μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και βεβαίως με τον αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάϊντεν, έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς παρέχουν την ευχέρεια στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να περιγράψει την παρούσα κατάσταση στο κυπριακό και να εξηγήσει τις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς σε ότι αφορά τις επικείμενες εξελίξεις», είπε ο κ. Καράντωνας και συνέχισε:
«Είμαστε βέβαιοι πως θα γίνει  κατανοητό από τη διεθνή κοινότητα ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξεύρεση λύσης στο κυπριακό είναι η τουρκική βουλιμία, η οποία εκδηλώνεται και με τις τουρκικές απειλές για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Είμαστε επίσης βέβαιοι πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τονίσει την ανάγκη για καλή προετοιμασία, προτού επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το κυπριακό», δήλωσε ο ΓΓ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάθε επιτυχία στις συναντήσεις του.  



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ