www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

1.8.13

Εξαιρετικά αδύναμα είναι τα επίπεδα ρευστότητας της Εθνικής Τράπεζας παρά την αύξηση κεφαλαίου!

Αμετάβλητη στο CCC ανακοίνωσε πως διατηρεί τη μακροπρόθεσμη αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. 
Aρνητικό το outlook. Παράλληλα, ο οίκος ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητη και τη
βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Εθνικής, στο C.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος, στην ειδική έκθεση που δημοσιοποίησε, οι αξιολογήσεις της Εθνικής Τράπεζας παραμένουν αμετάβλητες, καθώς, όπως εκτιμά η S&P, η στήριξη προς την ΕΤΕ θα συνεχιστεί. 
"Εκτιμούμε πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσουν να παράσχουν κεφάλαια και ρευστότητα προς την Εθνική Τράπεζα", σημειώνει χαρακτηριστικά η S&P.
"Η διατήρηση των αξιολογήσεων της Εθνικής Τράπεζας είναι αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και της ευρύτερης αναδιοργάνωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος", υποστηρίζει ο οίκος.
Και εξηγεί: Το αρνητικό outlook αντανακλά την πιθανότητα υποβάθμισης των αξιολογήσεων της ΕΤΕ, στην περίπτωση που ο οίκος κρίνει πως η εξωτερική στήριξη δεν είναι επαρκής για τη διατήρηση της ρευστότητας και φερεγγυότητας της τράπεζας, ιδίως αν υπάρχουν ανησυχίες περί χρεοκοπίας τηςτράπεζας.
"Τα κεφάλαια και η κερδοφορία της ΕΤΕ παραμένουν ακόμη πολύ αδύναμα, ακόμη και μετά την αύξηση κεφαλαίου ύψους 9,8 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο", προειδοποιεί ο οίκος. 
Και υποστηρίζει: Εξαιρετικά αδύναμα όμως είναι και τα επίπεδα ρευστότητας της Εθνικής. Ειδικότερα, η S&P προβλέπει πως η τράπεζα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τις σημαντικές της ανάγκες σε ρευστότητα, εντός των επόμενων 24 μηνών, χωρίς να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τηχρηματοδότηση της ΕΚΤ.
Όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της έκθεσής της η S&P, η επιχειρηματική θέση της Εθνικής παραμένει ικανοποιητική, δεδομένων των μεγάλων προκλήσεων που απειλούν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
"Σημαντικό είναι το μερίδιο αγοράς της τράπεζας στην Ελλάδα, κυρίως σε ότι αφορά στους κλάδους του retail και commercial banking, ενώ η ΕΤΕ επωφελείται ταυτόχρονα και από την ισχυρή διεθνή παρουσία της", προσθέτει ο οίκος και καταλήγει: Η σταθερότητα των εσόδων και η επιχειρηματική θέση της Εθνικής είναι εξαιρετικά εκτεθειμένη στον κίνδυνο τυχόν επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας και των συνθηκών που επικρατούν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ