www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

5.8.13

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ: «ΤΟ 18% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ»





ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ: «ΤΟ 18% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα του 18% των μετοχών, που ανήκουν στην λεγόμενη «κακή» Λαϊκή Τράπεζα, προέβη στην εξής δήλωση:

«H Τράπεζα Κύπρου δεν πρέπει να μπει σε νέες περιπέτειες. Πρέπει να προχωρήσει η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των νέων μετόχων και να αποκτήσει η Τράπεζα Διοικητικό Συμβούλιο και διοίκηση. Το καθεστώς εξυγίανσης έληξε και οι όποιες αποφάσεις για την Τράπεζα πρέπει να λαμβάνονται με ευθύνη των μετόχων της στη βάση των συμφερόντων της.

Ο γόρδιος δεσμός του 18% πρέπει να λυθεί με διαφανείς διαδικασίες και χωρίς χρονοτριβή. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αποδοθεί στους δικαιούχους ανασφάλιστους καταθέτες της Λαϊκής, έτσι ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η σύνθεση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.



ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ: «ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ»

Με δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας επανέλαβε τη θέση του κόμματος υπέρ της μεταρρύθμισης και μετοχοποίησης των ημικρατικών οργανισμών και κατά της καθολικής ιδιωτικοποίησης τους.

«Η καθολική ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Την ίδια ώρα δεν συμφωνούμε με τη διατήρηση της σημερινής κατάστασης στους οργανισμούς αυτούς. Προκρίνουμε τη μετοχοποίηση των ημικρατικών οργανισμών γιατί πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τις επιδόσεις τους. Παράλληλα για το καλό της οικονομίας πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μακριά από τα σημερινά κρατικά μονοπώλια των πλείστων ημικρατικών οργανισμών. Πιστεύουμε ότι το κράτος δεν πρέπει να χάσει μέρος της συμμετοχής του και μέρος των εισοδημάτων που έχει σήμερα από τους ημικρατικούς οργανισμούς. Οι καθολικές ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών με τα σημερινά δεδομένα, θα μας οδηγήσουν σε  ιδιωτικά μονοπώλια τα οποία θα είναι χειρότερα από ημικρατικά και κρατικά μονοπώλια που έχουμε σήμερα», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας



ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ: «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας, σχολιάζοντας αναφορές βρετανού βουλευτή για την Αμμόχωστο, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η τουρκική πλευρά σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν διακήρυξε την πρόθεση της να προβεί σε κίνηση καλής θέλησης για την Αμμόχωστο. Ωστόσο, όλες οι προθέσεις της Άγκυρας παρέμειναν απλές διακηρύξεις. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί πως οποιαδήποτε ενέργεια με άξονα την Αμμόχωστο, πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα ψηφίσματα 550 του 1984 και 789 του 1992 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», είπε ο κ. Γιωργάλλας και πρόσθεσε:

«Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ τάσσεται υπέρ της επιστροφής της κατεχόμενης πόλης στους νόμιμους κατοίκους της, με παράλληλο άνοιγμα του λιμανιού της πόλης, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, μπορεί να αποτελέσει ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που θα συμβάλει θετικά στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού», κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.









ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ