www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

8.8.13

Οδικός Χάρτης για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων 08/08/2013

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι έχει συμφωνηθεί η στρατηγική για τη σταδιακή και προσεκτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, βάσει οδικού χάρτη. Τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος, για διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας του χρηματοοικονομικού τομέα και για διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Οι κυπριακές Αρχές δεσμεύονται να καταργήσουν τα περιοριστικά μέτρα και να διασφαλίσουν την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η προαναφερόμενη στρατηγική συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του κλιμακίου της Τρόικας, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου με την Τρόικα, και στηρίζεται στις ακόλουθες βασικές αρχές:

1. Τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι άκρως απαραίτητο.
2. Τα περιοριστικά μέτρα θα καταργηθούν σταδιακά μέσω προσεκτικών και συνετών βημάτων ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύριες φάσεις:

1. αρχικά θα καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα για συναλλαγές εντός της Δημοκρατίας, και
2. στη συνέχεια θα καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα για συναλλαγές στη διασυνοριακή διακίνηση κεφαλαίων.

Ο επισυναπτόμενος οδικός χάρτης συνδέει τα διάφορα στάδια κατάργησης των περιοριστικών μέτρων με συγκεκριμένα κύρια ορόσημα που σχετίζονται με την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα και τα οποία είναι καθοριστικά για την αναδόμηση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα και βοηθούν στην οικονομική ανάκαμψη. Τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν συνδεθεί με το συγκεκριμένο ορόσημο θα καταργούνται βήμα προς βήμα, λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα εμπιστοσύνης στο τραπεζικό μας σύστημα, καθώς και δείκτες σχετικούς με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, περιλαμβανομένης και της κατάστασης ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων. Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων μπορεί να επιταχυνθεί. Ωστόσο, για όσο χρονικό διάστημα τα περιοριστικά μέτρα βρίσκονται σε ισχύ θα λαμβάνονται μέτρα για την τήρησή τους.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ