www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

3.4.13

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΣΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

 03-04-2013

Μία ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμή των διεθνών παικτριών και της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, πραγματοποίησε σήμερα η Διοίκηση και ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλη Κατσιαδάκη, του Προέδρου Δημήτρη Διαθεσόπουλου και μελών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών καταγράφει στο ενεργητικό της μια σειρά μεγάλων επιτυχιών, όπως η δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σαγκάη, το αργυρό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν, το χάλκινο μετάλλιο στο World League στο Τσανκσού και το χρυσό μετάλλιο στο Κιρίσι.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., ο Πρόεδρος της εταιρείας παρέδωσε στις αθλήτριες και στους ομοσπονδιακούς προπονητές Γιώργο Μορφέση και Θανάση Κεχαγιά προσωπικές επιταγές ως χρηματικό έπαθλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ και χαρακτήρισε την ομάδα ως σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αθλητισμό. Απευθυνόμενος προς τις αθλήτριες, τους προπονητές και τους εκπροσώπους της ΚΟΕ ο κ. Κ. Λουρόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν θα μπορούσε να μην επιβραβεύσει την μεγάλη επιτυχία της εθνικής μας ομάδας, δεν θα μπορούσε να μην αναγνωρίσει στα πρόσωπα των κοριτσιών μας τις άξιες πρέσβειρες της χώρας, σε μία εποχή και σε μια περίοδο που η Ελλάδα το έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Για το λόγο αυτό η ΟΠΑΠ Α.Ε. διοργάνωσε την σημερινή τιμητική εκδήλωση προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ρόλο και την αποστολή της Εταιρείας μας, όσον αφορά στην στήριξη του Ελληνικού Αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπογράμμισε ότι η «επίδοση των επιταγών εμπεριέχει έναν συμβολισμό ιδιαίτερο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η οικονομική συγκυρία έχει πλήξει, εκτός από τους πολίτες, τους αθλητές και τις αθλήτριες και η ΟΠΑΠ Α.Ε. οφείλει να προσφέρει το δικό της στήριγμα στην προσπάθεια ο ελληνικός αθλητισμός να έχει συνέχεια προς χάριν των νέων ανθρώπων και ευρύτερα της κοινωνίας». Τέλος, ο κ. Λουρόπουλος διαβεβαίωσε τόσο τις αθλήτριες, όσο και την τεχνική ηγεσία της ομάδας ότι «η ΟΠΑΠ θα βρίσκεται στο πλευρό τους για νέες επιτυχίες στο διεθνή χώρο, γιατί εκτός όλων των άλλων μας προσφέρουν και ένα μήνυμα αισιοδοξίας, πίστης και ελπίδας για τη χώρα μας.»
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η υδατοσφαίριση είναι ένα από τα σημαντικότερα και δυσκολότερα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. «Το καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας είναι οι αθλητές μας που σηκώνουν επάξια την ελληνική σημαία σε κάθε προσπάθεια και επιτυχία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός και τόνισε ότι «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε και για αυτό το κομμάτι του αθλητισμού, την υδατοσφαίριση». Επεσήμανε παράλληλα ότι «για τους προπονητές και τους αθλητές πρέπει να έχουν σημασία τα μετάλλια, αλλά και να μπορούν να επιβιώσουν. Οι αμοιβές για το 2013 προπονητών και αθλητών θα διατηρηθούν στα επίπεδα του 2012. Επίσης διευκολύνεται η διαδικασία επιχορήγησης των ομοσπονδιών και άλλων φορέων του αθλητισμού μετά τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε για την απεμπλοκή του αθλητικού χώρου από τις διατάξεις του νόμου 4110/2013».
Για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. να στηρίξει οικονομικά την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, ο Πρόεδρός του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι μία σημαντική στιγμή για εμάς γιατί σε αυτόν τον χώρο και σε αυτή την εκδήλωση ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή με τον αιμοδότη του ελληνικού αθλητισμού, την ΟΠΑΠ Α.Ε. που μας άνοιξε την πόρτα της, γεγονός που το εκτιμούμε ιδιαιτέρως. Άλλωστε ο ΟΠΑΠ από την ίδρυση του έχει ταχθεί στην υπηρεσία του Ελληνικού Αθλητισμού». Κάνοντας εκτενή αναφορά στις διακρίσεις και τα μετάλλια της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, αλλά και των άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων που καλλιεργεί η Ομοσπονδία, ο κ. Διαθεσόπουλος απευθύνθηκε στην Πολιτεία και την ΟΠΑΠ Α.Ε. ζητώντας τη βοήθειά τους «στις δύσκολες στιγμές που περνάμε στον αθλητισμό». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι με την σημερινή επιβράβευση «οι αθλητές νιώθουν ότι οι κόποι τους θα επιβραβευθούν».
Εκ μέρους της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, η αρχηγός της Κυριακή Λιόση ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού που τήρησε την υπόσχεσή του, ενώ απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε. γιατί με την εκδήλωση αυτή «αναγνωρίζονται οι κόποι μας και η προσφορά μας στον αθλητισμό, γεγονός που μας δίνει κουράγιο ιδιαίτερα στις νεότερες αθλήτριες για να συνεχίσουμε. Στις δύσκολες αυτές στιγμές μην μας εγκαταλείψετε»
Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης ευχαρίστησε τον κ. Ιωαννίδη και τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ λέγοντας ότι «σήμερα αποκαταστάθηκε μία αδικία που πήγε να συμβεί σε μία ομάδα που έχει φέρει μετάλλια, μία εθνική ομάδα που αποτελείται από ερασιτέχνες αθλητές οι οποίοι αμείβονται μηδαμινά. Υπάρχει τεράστια ηθική και υλική ικανοποίηση. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ για την υλική του βοήθεια και μακάρι να συνεχίσει να είναι κοντά μας».
Τις επιταγές παρέλαβαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη και τον Πρόεδρο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Λουρόπουλο οι αθλήτριες:
Αβραμίδου Άλκηστη, Αντωνάκου Σταυρούλα, Ασημάκη Αλεξάνδρα, Γερολύμου Αγγελική, Κούβδου Ελένη, Λαρά Γεωργία, Λιόση Κυριακή, Μανολιουδάκη Τριανταφυλλιά, Μελιδώνη Άντι, Ρουμπέση Αντιγόνη, Τσουκαλά Χριστίνα
Τσουρή Μαρία, Ψούνη Ηλέκτρα (απουσίαζε) και οι προπονητές Μορφέσης Γεώργιος & Κεχαγιάς Αθανάσιος




ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ