www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

27.3.13

Εμείς επιμένουμε: Να παραιτηθεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Τα γεγονότα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι αναμφισβήτητα πρωτοφανή. Αυτά που ακούστηκαν χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών αλλά και οι δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Δημητριάδη είναι σκανδαλώδη.
Θεωρούμε ότι η ομολογία του, ότι κρατήθηκε η Λαϊκή Τράπεζα στον αναπνευστήρα, ωσότου γίνουν οι εκλογές, ώστε η νέα Κυβέρνηση να αναλάβει και να πάρει αποφάσεις, τον καθιστούν απόλυτα συνυπεύθυνο, για το πού οδηγήθηκε η χώρα μας.


Ο κ. Δημητριάδης θα έπρεπε να εργάζεται για το συμφέρον της Πατρίδας μας και όχι ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ακόμα και η τελευταία του οδηγία για άνοιγμα των τραπεζών χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να μην υπάρξουν εκροές καταθέσεων και να βουλιάξει η χώρα στη χρεωκοπία ή οι ανακοινώσεις του για την Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου, αποδεικνύουν τον πραγματικό του ρόλο.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας με τον πιο προκλητικό τρόπο και με ύψος κατοχικού εγκάθετου μας πληροφόρησε ότι δεν παραιτείται διότι χαίρει της εμπιστοσύνης της «Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». Αυτό συνιστά ομολογία ότι ο κ. Δημητριάδης ενεργεί ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όχι ως ανεξάρτητος αξιωματούχος της Κυπριακής Πολιτείας. Είναι σαφές ότι ο Διοικητής δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε του Κυπριακού λαού.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει ζητήσει από την περασμένη Παρασκευή την παραίτηση του. Τί λένε τα άλλα κόμματα;

Ο κ. Δημητριάδης πρέπει να ακούσει την κατακραυγή του κόσμου και να παραιτηθεί.
Η «πατριωτική» του δήλωση ότι η Κύπρος είναι σε δύσκολη θέση και γι' αυτό δεν παραιτείται, μόνο οργή μας προκαλεί, αφού με τις πράξεις του αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά το συμφέρον της πατρίδας μας εξυπηρετεί. Όμως μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση και η στάση του Υπουργού Οικονομικών κ. Σαρρή, ο οποίος φαίνεται να καλύπτει τις ενέργειες του κ. Δημητριάδη. Είναι καιρός να δώσει και ο ίδιος ο Υπουργός τη δική του εξήγηση για τα πεπραγμένα του και να αναλάβει τις ευθύνες του ως Υπουργός αλλά και ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής στην κρίσιμη περίοδο του 2012.

Επιπλέον όμως από τις πρόσφατες αποκαλύψεις προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες και για πολλούς άλλους (πολιτικούς, πολιτειακούς και οικονομικούς παράγοντες). Το σκάνδαλο της Λαϊκής πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να αναδειχθούν όλες οι πτυχές του. Όσοι ευθύνονται πρέπει να τιμωρηθούν.

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα για τιμωρία. Ήρθε η ώρα του απολογισμού και κατανομής ευθυνών στα άτομα τα οποία οδήγησαν τόσες χιλιάδες κόσμο στην απελπισία της ανεργίας και της αβεβαιότητας.
Θυμίζουμε ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με επιστολή του με ημερομηνίας 28 Σεπτεμβρίου 2012 στο Γενικό Εισαγγελέα, ζητούσαμε να ετοιμαστεί νομοθεσία που να καταδικάζει κάθε άτομο, που με τις πράξεις ή παραλείψεις του, προκαλεί ζημιά στην οικονομία της χώρας. Αναφέρουμε ότι η επιστολή δεν απαντήθηκε ποτέ από το Γενικό Εισαγγελέα.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ