www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

28.1.13

Συνάντηση ΣΠΕΦ με την Τράπεζα Πειραιώς για ΛΑΓΗΕ και εισφορά

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΣΠΕΦ με την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στα κεντρικά γραφεία της δεύτερης στην Αθήνα.  Από την πλευρά της τράπεζας συμμετείχαν οι κ.κ Χρ. Αντωνιάδης – Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος, Αθ. Ψύλλος - Διευθυντής Διευθ. Μικρών Επιχειρήσεων & Επαγγελματιών, Ελ. Πριμικήρη – Αναπλ. Διευθύντρια Διεύθ. Ανάπτυξης Εργασιών Green Banking, και Π. Ματζαπετάκης – Manager Διευθ. Μικρών Επιχειρήσεων & Επαγγελματιών. Τον ΣΠΕΦ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Στ. Λουμάκης – Πρόεδρος, Κ. Τσούμας – Αντιπρόεδρος και Λ. Λαλιώτης – Μέλος Δ.Σ.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα ως ανταπόκριση της τράπεζας στην πρόσκληση του ΣΠΕΦ σχετικά με το θέμα της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου, όπως επιβλήθηκε με τον ν. 4093/2012 στα επαγγελματικά φωτοβολταϊκά, αλλά και στο πρόβλημα ρευστότητας των παραγωγών λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης πληρωμών του ΛΑΓΗΕ. Α.Ε. Ειδικότερα στο δεύτερο, ήταν κοινή η διαπίστωση πως είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση από τη πλευρά της Πολιτείας συγκεκριμένου προγράμματος πληρωμών προκειμένου να αναληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία από την Τράπεζα Πειραιώς για την αναδιάρθρωση και πιθανή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Η Τράπεζα Πειραιώς, ως βασικός πυλώνας στήριξης της πράσινης επιχειρηματικότητας διαχρονικά, είναι σε κάθε περίπτωση διαθέσιμη να στηρίξει τους δανειολήπτες – παραγωγούς κατόπιν αιτήματος τους εκεί όπου απαιτείται. Πρόθεση της Τράπεζα Πειραιώς, είναι μια συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και στο πλαίσιο αυτό επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μελλοντική πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει το σύνολο των άμεσα ενδιαφερόμενων (επενδυτών, τραπεζών, ΛΑΓΗΕ / ΔΕΔΔΗΕ, ΥΠΕΚΑ) και θα στοχεύει στην εξασφάλιση της ομαλότητας της αγοράς ΑΠΕ, μέσω ενός προκαθορισμένου προγράμματος ροής πληρωμών προς τους παραγωγούς.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο ΣΠΕΦ και η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύτηκαν να συνεχίζουν τη μεταξύ τους γόνιμη συνεργασία, με στόχο αφενός την ορθότερη διαχείριση της κατάστασης λόγω της εισφοράς αλλά και αφετέρου τη συμμετοχή στην προσπάθεια εξομάλυνσης του ταμειακού προβλήματος του ΛΑΓΗΕ από το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΚΑ.       

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ