www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

14.11.12

Συμμετοχή της Υπουργού Εξωτερικών και Κύπριων επιχειρηματιών στις εργασίες της Ομάδας Δράσης ΕΕ-Αιγύπτου 14/11/2012

 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 14 Νοεμβρίου, οι εργασίες της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αίγυπτο. Η συνάντηση αυτή ακολουθεί δύο παρόμοιες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για την Ιορδανία και την Τυνησία. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η διοργάνωση μιας πολιτικά υψηλού επιπέδου συνάντησης μεταξύ των δύο μερών που θα συμπεριλαμβάνει παράλληλα τη συμμετοχή εκπροσώπων/ μελών της επιχειρηματικής κοινότητας και διεθνών οικονομικών οργανισμών. Η προσέγγιση είναι διττή: ισχυρή ώθηση στην πολιτική και διακρατική συνεργασία, με εξίσου ισχυρή ώθηση στην οικονομική ενίσχυση του έτερου μέρους με τη μορφή επιχειρηματικών επαφών χρηματοοικονομικής βοήθειας και κινητοποίησης της ευρωπαϊκής δυναμικής.


Εν όψει της σημασίας της διαδικασίας αυτής που θα κρατήσει σε βάθος χρόνου και γνωρίζοντας τη σημαντικότητα της παρουσίας της Κύπρου από το ξεκίνημα της προσπάθειας, η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή είχε από καιρό προωθήσει προς κάθε σχετικό εμπλεκόμενο κυπριακό φορέα την ανάγκη ενεργού και συλλογικής εμπλοκής. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία με φορείς όπως το ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, ΠΑΣΥΞΕ, ΠΑΣΥΜΕ και άλλους, υποβλήθηκαν αριθμός κυπριακών υποψηφιοτήτων προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποτέλεσμα τούτου ήταν και η ενεργός παρουσία της Κύπρου τόσο σε επίπεδο Κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο ιδιωτικού τομέα.

Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διήμερη αυτή πρώτη συνάντηση προσέφερε την ευκαιρία στους επιχειρηματίες μας να έχουν επαφές με Αιγύπτιους ομολόγους τους για προώθηση συνεργασιών κοινού οφέλους.


Στο πλαίσιο του πολιτικού σκέλους της συνάντησης, η κα Υπουργός είχε την ευκαιρία να προσφωνήσει τους παρευρισκομένους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της Αιγύπτου και η είσοδος της χώρας σε ένα στάδιο μεταβατικότητας δημιουργεί, για σκοπούς επιτυχούς κατάληξης, την ανάγκη όπως στηριχθεί από μια οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια στους τομείς της ανάπτυξης τόσο της κοινωνίας των πολιτών όσο και της οικονομίας της χώρας. Ως παραδείγματα η κα Υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, τους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης.

Τέλος, η κα Μαρκουλλή ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου προώθησε με επιτυχία μέσω των αρμόδιων οργάνων της ΕΕ το θέμα της εξεύρεσης τρόπων για την αποτελεσματική επιστροφή στην Αίγυπτο των παγοποιημένων κεφαλαίων που με βάση πληροφορίες κατέληξαν στο εξωτερικό ως αποτέλεσμα κατάχρησης εθνικού πλούτου.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ