www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

19.3.12

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2012
Τα οφέλη και η εμπορική διακίνηση

των Αντιμικροβιακών Χάλκινων Προϊόντων της CONVEX




Παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας



Το ανθρωπιστικό και οικονομικό όφελος για τη δημόσια υγεία από τη δράση του αντιμικροβιακού χαλκού στην καθημερινότητά μας τονίστηκε από το Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΧ κ. Νίκο Βεργόπουλο στην ημερίδα ενημέρωσης, που διοργάνωσε η CONVEX AEBE, στις εγκαταστάσεις της στη Μαγούλα Αττικής απευθυνόμενη στο δίκτυο των συνεργατών της στο λιανεμπόριο.



Στην εισήγησή του ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΧ κ. Νίκος Βεργόπουλος επισήμανε ότι «ο χαλκός έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τα επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία μικρόβια και τα βακτήρια που αναπτύσσονται πάνω σε επιφάνειες επαφής» και συνέχισε λέγοντας «ότι ο χαλκός συμβάλλει στη μείωση των λοιμώξεων κατά 99,9%, ενώ η χρήση του στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώνει το κόστος λειτουργίας κατά 60%».

Τόνισε ιδιαίτερα, ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΕΙΑΧ, πρωταρχική σημασία έχει η παρουσίαση των ωφελειών του αντιμικροβιακού χαλκού, όχι μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά και σε περιβάλλοντα με συνωστισμό ατόμων, όπως σχολεία (αναφέρθηκε στην Ελληνική εφαρμογή στα σχολεία του Αρσακείου Εκάλης και Ψυχικού), δημόσια κτίρια, μέσα μαζικής μεταφοράς, γηροκομεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.α.

Αναφέρθηκε στην πρώτη πιστοποίηση ελληνικής εταιρείας με το σήμα Cu+ από το ΕΙΑΧ, στην CONVEX και απευθυνόμενος στους εμπόρους, τους επέστησε την προσοχή ότι τα προϊόντα που φέρουν το σήμα Cu+ είναι τα μόνα που μπορούν να εμπιστευθούν ως αντιμικροβιακά.

Ο Διευθυντής Διαχείρισης Έργων της CONVEX κ. Αντώνης Νικολαίδης στην παρουσίαση του αναφέρθηκε στο ιστορικό της πιστοποίησης με το σήμα Cu+ των προϊόντων της εταιρείας, τα οποία και παρουσίασε. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία επενδύει στα αντιμικροβιακά χάλκινα προϊόντα, καθώς προσβλέπει σε μία νέα αγορά που θα ανοίξει νέες προοπτικές και ανάπτυξη στην εταιρεία και στους συνεργάτες της. Τέλος, ανέπτυξε τρόπους προσέγγισης νέων πελατών για την πώληση αντιμικροβιακών προϊόντων καθώς επίσης και τις πιθανές κατηγορίες νέων ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.


Στην συνέχεια η Διευθύντρια Marketing κα Κωνσταντίνα Πανταζέλου παρουσίασε την νέα σειρά προϊόντων της εταιρείας, τα οποία έτυχαν και διεθνούς αναγνώρισης όσον αφορά στην σχεδιαστική τους καινοτομία. Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πανταζέλος, απηύθυνε ευχαριστήριο χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκομένους και τους συνεργάτες του που συνεχίζουν παρά τις δύσκολες εποχές την προσπάθεια προώθησης των προϊόντων της εταιρείας.

Στους εμπόρους δόθηκε ο έντυπος κατάλογος της CONVEX με τίτλο: «Χαλκός – Σκληρός με τα μικρόβια ευαίσθητος με τον άνθρωπο» καθώς και ένα μικρό σταντ με ένα πόμολο αντιμικροβιακού χαλκού για να το τοποθετήσουν στα μαγαζιά τους ως ένα νέο καινοτόμο πιστοποιημένο αντιμικροβιακό προϊόν.

Η εταιρεία CONVEX είναι μία δυναμική, αμιγώς ελληνική εταιρεία παραγωγής ειδών κιγκαλερίας. Το ΕΙΑΧ κατόπιν αξιολόγησης του τρόπου παραγωγής και επιλογής των Α΄ υλών έχει χορηγήσει στην CONVEX το δικαίωμα χρήσης του διεθνώς αναγνωρισμένου εμπορικού σήματος Cu+ στη νέα σειρά αντιμικροβιακών προϊόντων της.



ΤΕΛΟΣ



ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ



Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μέλος του EuropeanCopperInstitute (E.C.I.), που πρωταρχικό σκοπό έχει το σχεδιασμό, το συντονισμό και τη διαχείριση των πόρων για την προώθηση του χαλκού στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Επίσης, ανήκει στο Διεθνές Δίκτυο 24 Κέντρων Χαλκού, το οποίο χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό InternationalCopperAssociation (I.C.A.), ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση της χρήσης του χαλκού. Οι δραστηριότητες του I.C.A. υλοποιούνται από περιφερειακά κέντρα χαλκού στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική και την Ασία.

Η προώθηση των τελευταίων εξελίξεων, που αποδεικνύουν το ζωτικό ρόλο του χαλκού στο περιβάλλον και στην υγεία, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

Οι δραστηριότητες αυτές, επεκτείνονται σε έρευνες και μελέτες, με σκοπό τη δημιουργία μιας επιστημονικής πλατφόρμας πληροφοριών και δεδομένων, σε τομείς κρίσιμους για την κοινωνία και τη βιομηχανία και οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται να έχουν την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη. Για τον λόγο αυτό, έχει δημιουργηθεί τεχνική βιβλιοθήκη και ιστοσελίδα, http://www.copper.org.gr όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για το χαλκό και τις εφαρμογές του.

Σκοπός του Ε.Ι.Α.Χ. είναι, η υλοποίηση ενός δυναμικού ολοκληρωμένου προγράμματος που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η ενημέρωση αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, σπουδαστών και τεχνικών εταιριών, η εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη, η επιστημονική καθοδήγηση πάνω σε θέματα που αφορούν στο χαλκό και στα κράματά του, καθώς και η ενθάρρυνση νέων ιδεών για τις εφαρμογές αυτού του μετάλλου.






George Siafis

Acting Country Manager

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ