www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

10.12.10

Δημοσίευση του Οικονομικού Δελτίου Δεκεμβρίου του 2010 της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

10/12/2010
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοινώνει την καταχώρηση σήμερα του Οικονομικού Δελτίου Δεκεμβρίου του 2010 στην ιστοσελίδα της.



Το Δελτίο περιλαμβάνει στην πρώτη ενότητα με τίτλο: “Μακροοικονομικές εξελίξεις και προβλέψεις“, ανασκόπηση των πρόσφατων χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών διεθνών εξελίξεων, καθώς επίσης και ανάλυση της εγχώριας οικονομίας. Συγκεκριμένα γίνεται, μεταξύ άλλων, επισκόπηση των τελευταίων οικονομικών στοιχείων για τη διεθνή οικονομία, των νομισματικών στοιχείων της ζώνης του ευρώ, καθώς και του εγχώριου πληθωρισμού, των νομισματικών εξελίξεων στην Κύπρο, ενώ περιγράφονται οι εθνικοί λογαριασμοί με έμφαση στην ιδιωτική κατανάλωση, τον τομέα των κατασκευών και άλλους τομείς παραγωγής. Παρουσιάζονται δε, για πρώτη φορά, αποτελέσματα του Δείκτη Τιμών Ακινήτων που ετοιμάζεται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σε συνεργασία με τα εγχώρια νομισματικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το Δελτίο περιλαμβάνει, επίσης, προβλέψεις για την εγχώρια οικονομία, οι οποίες ετοιμάζονται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στο πλαίσιο της διαδικασίας καταρτισμού των προβλέψεων του Ευρωσυστήματος που δημοσιεύονται κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο.

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο: "Συνθήκες Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας", αναλύονται οι δυνητικοί κίνδυνοι για τη σταθερότητα του εγχώριου χρηματοοικονομικού συστήματος που πηγάζουν από το μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με έμφαση στους τομείς των νοικοκυριών, των μη χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων και των ακινήτων. Όσον αφορά το εγχώριο χρηματοοικονομικό σύστημα, επισκοπούνται οι πιο σημαντικές εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές, καθώς και οι κυριότερες διαρθρωτικές εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει, επίσης, μια ανάλυση της χρηματοοικονομικής κατάστασης των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και μια αξιολόγηση των πιο σημαντικών δυνητικών κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω τομείς. Τέλος, επισκοπούνται οι πιο σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τις υποδομές των χρηματοοικονομικών αγορών και γίνεται μια αξιολόγηση των δυνητικών κινδύνων που πηγάζουν από τις εν λόγω υποδομές.

Η δημοσίευση του Οικονομικού Δελτίου στην ελληνική γλώσσα γίνεται πρώτα ηλεκτρονικά και, ακολούθως, σε έντυπη μορφή. Το ίδιο ισχύει και για την αγγλική μετάφραση του Δελτίου που ετοιμάζεται μεταγενέστερα.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ