www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

2.11.20

Εταιρείες και νομικοί αντιπρόσωποι λειτουργούν χωρίς εξουσιοδοτήσεις ενώ τις ζητούν από τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους

 


Εταιρείες και νομικοί αντιπρόσωποι λειτουργούν χωρίς εξουσιοδοτήσεις ενώ τις ζητούν από τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους

2 Νοεμβρίου 2020

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας κατέθεσε στις 29 Οκτωβρίου 2020 έγγραφη αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, σχετικά με πολλαπλές περιπτώσεις παράτυπων και παράνομων διαδικασιών που γίνονται από νομικούς ή μη αντιπρόσωπους και εταιρείες που εργάζονται προς όφελος τραπεζικών και πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιριών ειδικού σκοπού (funds, διαχείρισης απαιτήσεων κλπ).
 
Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, αρκετές από τις οποίες έχουν κατατεθεί στον Σύλλογο ΔκΠΚΒΕ, οι συγκεκριμένοι εντολοδόχοι λειτουργούν χωρίς να έχουν ειδική έγγραφη εξουσιοδότηση ή πληρεξουσιότητα και αρνούνται να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα στους δανειολήπτες όταν εκείνοι τα ζητήσουν.
 
Αντίθετα, καθώς οι συγκεκριμένοι εντολοδόχοι γνωρίζουν πολύ καλά το νόμιμο των διαδικασιών, απαιτούν από αντίστοιχο εντολοδόχο των πολιτών, όταν εκείνος παρουσιάζεται για να τους αντιπροσωπεύσει, να παρέχει από την πλευρά του τα ανάλογα έγγραφα πληρεξουσιότητας. Λειτουργούν έτσι ολοφάνερα με δύο μέτρα και δύο σταθμά και θέτουν συνεχώς με τον παραπάνω τρόπο τον πολίτη σε μειονεκτική θέση. Σε αρκετές περιπτώσεις τον υποχρεώνουν έτσι να δεχτεί συμφωνίες και προτάσεις που πιθανώς δεν είναι προς όφελός του και για τις οποίες δεν έχει δεχτεί έγκυρη νομική συμβουλή και εκπροσώπηση.
 
Παρόλα αυτά, οι παράτυπες "συμφωνίες" που ολοκληρώνονται από μέρους τους, κινούν άμεσα διαδικασίες, όπως πχ διαταγές πληρωμής, παρά το παράτυπο και παράνομο της όλης διαδικασίας.

Οι συμπολίτες μας, δανειολήπτες-καταναλωτές, πρέπει να γνωρίζουν πως οποιαδήποτε σύμβαση συμβιβασμού, ή οποιαδήποτε άλλη συμφωνία γίνεται χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί και αποδειχτεί η πληρεξουσιότητα των αντιπροσώπων της κάθε πλευράς, στερείται κύρους και ΔΕΝ τους δεσμεύει, άρα και δεν πρέπει να επιτρέπουν τη συνέχειά της.

Αντίστοιχα, οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρίες που λειτουργούν ως εντολοδόχοι τραπεζικών και πάσης φύσεως πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιρειών ειδικού σκοπού, οφείλουν να προσκομίζουν και να αποδεικνύουν την πληρεξουσιότητά τους προκειμένου να μπορούν έγκυρα και νόμιμα να προτείνουν και να συνάπτουν συμβάσεις και συμβιβασμούς.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στον πολίτη και για αυτές τις περιπτώσεις, για να τον ενημερώνει για τα νόμιμα δικαιώματά του, τα οποία αποσιωπούνται ή και καταπατούνται, και για να τον στηρίζει στην οργάνωση και στην επίτευξη όλων των νόμιμων ενεργειών για την προστασία του!
 
Στηρίζουμε και εργαζόμαστε αδιάκοπα τους συμπολίτες μας στους οποίους έχουν φορτωθεί άδικα όλα τα δεινά της οικονομικής κρίσης και παλεύουν χωρίς καμία υποστήριξη από το κράτος και τους θεσμούς.

Σύλλογος Δανειοληπτών
και Προστασίας Καταναλωτών
Βορείου Ελλάδας

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ