www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

1.6.20

Άδ. Γεωργιάδης: Όσο δυναμώνει η οικονομία μας, τόσο δυναμώνει η Ελλάδα

Άδ. Γεωργιάδης: Όσο δυναμώνει η οικονομία μας, τόσο δυναμώνει η Ελλάδα

«Όπως πήγαμε καλά στον Έβρο και στον κορονοϊό, τώρα πρέπει να πάμε καλά και στην οικονομία. Όσο δυναμώνει η οικονομία μας, τόσο δυναμώνει η Ελλάδα. Όσο μεγαλώνει η Ελλάδα, τόσο τα περιθώρια της Τουρκίας να μας προκαλεί και να μας απειλεί μειώνονται». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι: «Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Οι σύμμαχοί μας είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει. Όπως έχω πει πολλές φορές, μην «τσιμπάτε» σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν. Η οικονομία της Τουρκίας είναι σε κακή κατάσταση και η δημοτικότητα του Τούρκου Προέδρου σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα και την προσπάθειά της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω της. Στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισ. δολάρια από το χρέος της. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένα θερμό επεισόδιο».

Εστίαση

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της αγοράς ο υπουργός είπε ότι: «Μετά από μία δύσκολη πρώτη εβδομάδα στην εστίαση, το Σαββατοκύριακο είχαμε πράγματι μεγάλη κίνηση στα μαγαζιά. Σε γενικές γραμμές τα μέτρα τηρήθηκαν» και επανέλαβε ότι: «Μέχρι τις 15 Ιουνίου έχουμε βάλει ως όρο να συμφωνηθούν με τους ειδικούς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ