www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

29.8.19

Στο 1,593%, κατώτατο ιστορικό επίπεδο όλων των εποχών, το 10ετές ομόλογο

Στο 1,593%, κατώτατο ιστορικό επίπεδο όλων των εποχών, το 10ετές ομόλογο


Θετικά αξιολόγησε η αγορά ομολόγων τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ- Μητσοτάκη με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να σπάσει το "φράγμα" του 1,6%, υποχωρώντας στο κατώτατο ιστορικό επίπεδο όλων των εποχών 1,593%. Πριν από ένα χρόνο περίπου η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 4,7%.
Έντονα ανοδικές τάσεις κατέγραψε και η τιμή του 5ετούς ομολόγου το οποίο διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στο 0,935%.
Στην αγορά εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα οι τιμές των περισσοτέρων ομολόγων να ανακάμψουν.
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων καθώς οι εξελίξεις στην Ιταλία αποκαθιστούν σταδιακά το κλίμα ομαλότητας.
Στην εγχώρια αγορά η Έκθεση της Moodys για τις τράπεζες τόνωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο οποίος πρόσφατα άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας μας, αναμένει ότι η άρση των capital controls θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών και θα βοηθήσει τις τράπεζες να βελτιώσουν τα χρηματοδοτικά προφίλ και τα έσοδά τους, κάτι που είναι credit positive.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 67 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 51 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 15ετες ομόλογο με 19 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,66% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,70% να περιοριστεί στο 2,36%.
Στην αγορά συναλλάγματος σταθεορποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1073 από τα 1.1077 δολ. που άνοιξε η αγορά.
Το δολάριο να συνεχίζει να ευνοείται λόγω της αναπτυξιακής υπεροχής της οικονομίας των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Dallas Fed (R. Kaplan), ο οποίος δεν διαθέτει δικαίωμα ψήφου σε συσκέψεις της επιτροπής που αποφασίζει για τη νομισματική πολιτική (FOMC), θεωρεί κατάλληλη τη μείωση επιτοκίου αναφοράς της Fed στη σύσκεψη του Σεπτεμβρίου. Παρότι εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι σχετικώςικανοποιητική, θεωρεί ότι έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι για την οικονομική προοπτική.
Αρνητικά επηρεάζει το ευρώ η υποχώρηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Στήριξη παρέχει στο ευρώ η αισιοδοξία ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας στην Ιταλία.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,379%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,427%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,422% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,417%.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1072 δολ.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ