www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

8.4.19

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση των κόκκινων δανείων

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση των κόκκινων δανείων


Σε ειδικό δεσμευμένο και ακατάσχετο λογαριασμό με δικαιούχο τον οφειλέτη του δανείου, θα καταβάλλεται η συνεισφορά του Δημοσίου στη δόση όσων ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας  Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας που πήρε αριθμό δημοσίευσης στην σημερινή Εφημερίδα της Κυβέρνησης  (ΦΕΚ Β1167/8.4.19) και σύμφωνα με την οποία, η συνεισφορά του Δημοσίου θα κυμαίνεται κατά περίπτωση από 20% έως και 50%, ανάλογα με το εισόδημα του δανειολήπτη.
Το ύψος του εισοδήματος του δανειολήπτη και τα μέλη που απαρτίζουν το νοικοκυριό, αποτελούν τα βασικά κριτήρια τα οποία συνδυαστικά θα οδηγούν στον καθορισμό του ύψους της επιδότησης των δανειοληπτών που θα υπαχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας, όπως αναφέρει η ΚΥΑ - την οποία δημοσίευσε αναλυτικά, νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ - ενώ κριτήριο για το ύψος της επιδότησης αποτελεί και το είδος του δανείου, δηλαδή αν είναι  επιχειρηματικό δάνειο συνδεδεμένο με την πρώτη κατοικία, ή στεγαστικό δάνειο, ή άλλος τύπος δανείου με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία.
Η χορήγηση της επιδότηση της δόσης, δίνεται μόνο εφόσον ο οφειλέτης είναι επιλέξιμος για υπαγωγή στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποδέχθηκε τη συναινετική ρύθμιση που πρότειναν οι πιστωτές για όλες τις οφειλές που είναι επιδεκτικές ρύθμισης, ή πέτυχε τη δικαστική ρύθμιση των οφειλών και πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια που θέτει ο νόμος.
Η διάρκεια της συνεισφοράς του Δημοσίου θα εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον όμως ο δικαιούχος εξακολουθεί να πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ οι προϋποθέσεις και το ποσό της συνεισφοράς του Δημοσίου θα επανεξετάζονται αυτεπαγγέλτως στο τέλος κάθε οικονομικού έτους. Για το λόγο αυτό, η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας δύναται να ανακτά από τη βάση δεδομένων φορολογικής διοίκησης τα ετησίως δηλωθέντα στοιχεία οικογενειακής κατάστασης και εισοδημάτων του οφειλέτη, καθ' όλη τη διάρκεια καταβολής της συνεισφοράς του Δημοσίου

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ