www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

16.4.19

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005 τα 10ετή ελληνικά ομόλογα - Σε νέα υψηλά 10 μηνών η χρηματιστηριακή αγορά

Με μικρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουνίου 2018.

Αρχικά οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για αποκομιδή μέρους των κερδών που κατεγράφησαν στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,70%. Όμως το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προς το τέλος των συναλλαγών απορρόφησε την προσφορά και η αγορά έκλεισε με μικρά κέρδη.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 775,78 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,29%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίασης της 25ης Ιουνίου 2018 (777,08 μονάδες).
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 763,62 μονάδες (-1,28%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 72,739 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 42.767.310 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,71%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+3,63%), της Fourlis (+2,56%), της ΔΕΗ (+2,09%), της Ελλάκτωρ (+1,74%) και της Grivalia Properties (+1,74%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha BanK (-4,01%), της Πειραιώς (-3,69%), της Lamda Development (-1,17%) και της ΕΧΑΕ (-0,98%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (+5,31%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+3,01%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-4,89%) και των Τραπεζών (-1,70%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 17.778.027 και 5.954.627 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 13,041 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 9,412 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, 48 πτωτικά και 36 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: SATO +19,44%, Byte Computer +10,96%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΕΓΕΚ -11,11% και CPI -9,38%

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005 τα 10ετή ελληνικά ομόλογα
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,27%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005, πλησιάζοντας το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του 3,203%. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το οποίο σημειώνει ότι οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων μειώνονται επί 13 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Επικαλούμενο πηγή κοντά στη διαδικασία, το Reuters σημειώνει ότι η Ελλάδα θα ζητήσει αυτή την εβδομάδα τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,7 δισ. ευρώ.
Οι αποδόσεις των ομολόγων των χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης κινήθηκαν σήμερα κοντά στα υψηλά επίπεδα τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν στη βελτίωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, παρά τις προσδοκίες ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί. Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά έξι μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανάκαμψη των κινεζικών εξαγωγών που έκανε τους επενδυτές να ελπίζουν ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι τόσο κακές όσο φαινόταν. Παρέμεινε στο επίπεδο αυτό σήμερα το πρωί, ανερχόμενη στο 0,05%.
Η προσοχή τώρα στρέφεται στην έρευνα επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία του ινστιτούτου ZEW για τον Απρίλιο, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, καθώς και στα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας για το πρώτο τρίμηνο που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Η βελτίωση του χρηματιστηριακού και επενδυτικού κλίματος, η μείωση της αβεβαιότητας σχετικά με το Brexit, οι προοπτικές μίας καθοριστικής εξέλιξης στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας και τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία του μεταποιητικού τομέα της Κίνας είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσαν αναλυτές της UniCredit.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ