www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

21.11.18

Οι ευκαιρίες της αγοράς του Βιετνάμ για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Οι ευκαιρίες της αγοράς του Βιετνάμ για τις ελληνικές επιχειρήσεις


Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά του Βιετνάμ, σε τομείς που ενδιαφέρουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, συζητήθηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με στόχο την προετοιμασία της επιχειρηματικής αποστολής που, από κοινού, συντονίζουν ο ΣEB, το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒΕ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών, της πρεσβείας του Βιετνάμ στην Ελλάδα και του Οργανισμού Enterprise Greece, στο Ανόι και το Χο Τσι Μιν, από τις 9 έως 13 Δεκεμβρίου 2018.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος πρόκειται να συνοδεύσει την αποστολή, ο πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Nguyen Manh Cuong, όπως επίσης ο Δημήτρης Δημητρίου, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ.
Σε παρέμβασή του στην εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε ότι το εμπόριο ανάμεσα στην Ελλάδα και το Βιετνάμ έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, από 150 εκατομμύρια ευρώ το 2014 σε 236 εκατομμύρια ευρώ το 2017.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα τις συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ της ΕΕ και του Βιετνάμ, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την υπογραφή και τη σύναψή τους. Η εμπορική συμφωνία θα καταργήσει σχεδόν όλους τους δασμούς που επιβάλλονται στα εμπορεύματα που διακινούνται μεταξύ των δύο πλευρών.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ