www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

16.10.18

«Επενδύσεις της τάξης των 22 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, προσδοκά η κυβέρνηση»

«Επενδύσεις της τάξης των 22 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, προσδοκά η κυβέρνηση»


Την προσδοκία της κυβέρνησης για την ενεργοποίηση επενδύσεων της τάξης των 22 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας δημοσιοποίησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα εκδήλωσης που πραγματοποίησε σήμερα η British American Tobacco με αφορμή το λανσάρισμα του καινοτόμου προϊόντος θερμαινόμενου καπνού glo.
Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, «στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο οικονομίας με τις τράπεζες κάναμε μια ανασκόπηση των συνθηκών χρηματοδότησης της οικονομίας και χάρηκα να ακούσω τις τράπεζες να μου λένε ότι η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος επηρεάζει θετικά και τη δική τους ρευστότητα και ότι εφέτος, το 2018, θα κλείσει με συνολικές αναχρηματοδοτήσεις και νέες χρηματοδοτήσεις 11 δισ. ευρώ. Το 2019 θα είναι το πρώτο έτος με καθαρή πιστωτική επέκταση, κάτι το οποίο δεν είχαμε έως τώρα. Επίσης ανακοινώσαμε στις τράπεζες ότι εμείς ως υπουργείο επεξεργαστήκαμε μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία με δημόσιους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ με στόχο να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική και κυρίως να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση επενδύσεων. Αυτά τα εργαλεία αθροίζουν ένα ποσό γύρω στα 7,5 με 8,5 δισ. ευρώ που σε ορίζοντα τριετίας προσδοκούμε να ενεργοποιήσουν επενδύσεις της τάξης των 22 δισ. ευρώ».

Ο κ. Δραγασάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επένδυση της BAT λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντική. «Είναι μια επένδυση η οποία υπηρετεί πλήρως τους στόχους που έχουμε ως χώρα σήμερα και ως κυβέρνηση. Είναι σημαντική διότι δημιουργεί 250 νέες θέσεις εργασίας. Είναι σημαντική επειδή επιλέγεται η Ελλάδα για να κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα, ενώ η συγκεκριμένη επένδυση επιλέγει ειδικά τον Πειραιά για βάση για το διαμετακομιστικό εμπόριο στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια επιχειρηματική απόφαση που μας βοηθάει ως χώρα. Από την άλλη πλευρά είναι μια επιχειρηματική απόφαση που θα δικαιωθεί διότι έρχεται σε μια συγκυρία που η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της μια οδυνηρή κρίση με βαθιά ύφεση με μεγάλη ανεργία με παρατεταμένη λιτότητα και προχωρούμε και προχωρούσε σε μια φάση ανάκαμψης και της οικονομίας και της απασχόλησης. Μια φάση όπου φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε αδικίες και στρεβλώσεις του παρελθόντος και να δούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων να αποκαθίστανται. Πιστεύω ότι η επένδυση θα είναι επιτυχής διότι πέρα από το ότι ανήκει σε έναν όμιλο με επιτυχημένη πορεία γίνεται στη χώρα μας σε μια συνθήκη όπου το επιχειρηματικό και το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνονται και θα συνεχίζουν να βελτιώνονται με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ