www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

5.9.18

Συνέδριο του Reload Greece στο Λονδίνο

Συνέδριο του Reload Greece στο Λονδίνο


Ο τρόπος με τον οποίο οι προκλήσεις που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση, μπορούν να ξεπεραστούν από άτομα, θεσμούς και ιδρύματα που έχουν υιοθετήσει μια στάση «εύρεσης λύσης», θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα του πέμπτου ετησίου συνεδρίου του Reload Greece. Το συνέδριο φέτος έρχεται  ανανεωμένο ως “ RG Connect18”, φέρνοντας κοντά τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, επενδυτές, ακαδημαϊκούς και φορείς χάραξης πολιτικής προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες με σκοπό να εμπνεύσουν ένα κλίμα που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της επιχειρηματικότητας.
Το μονοήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 6 Οκτωβρίου 2018 και θα αναζητήσει ποια πρακτικά βήματα μπορούν να γίνουν ώστε να αναπτυχθεί το εγχώριο ταλέντο και να λειτουργήσει ευεργετικά η κινητοποίηση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία με την έλευση του EquiFund, μίας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) στην Ευρώπη. Εννέα κονδύλια ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ έχει καθοριστεί να διατεθούν σε ελληνικές start-ups μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και στο RG Connect18 η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ποιες πολιτικές δράσεις, ακαδημαϊκή υποστήριξη και θεσμικά πλαίσια  πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή, ώστε να διασφαλιστεί το ότι αυτή η ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί, θα αξιοποιηθεί στο έπακρον.
Παράλληλα με τους 40 ομιλητές απ' όλο τον κόσμο, των οποίων οι συνεδρίες θα καλύψουν τα τρία βασικά θέματα ‘Connect, Learn and Inspire', το RG Connect18 θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συνεδριών όπου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων ομιλίες με βασικά σημαντικά μηνύματα, πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ που θα δώσουν τροφή για σκέψη, καθώς και πολύτιμες ευκαιρίες για διαπροσωπική αλληλεπίδραση. Το συνέδριο θα προσφέρει επίσης την εξαιρετική δυνατότητα για την κοινότητα των start-ups να γνωρίσουν επενδυτές, μέντορες και άλλους επαγγελματίες, με σκοπό να επεκτείνουν το δίκτυο επαφών τους.
Δέκα start-up εταιρείες-απόφοιτοι των προγραμμάτων του Reload Greece, θα εκθέσουν και θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος ονομαζόμενος ‘Cultural Hack' θα παρουσιάσει το πώς νέα πρωτοπόρα άτομα στο χώρο της τέχνης, της μόδας και του design, μεταδίδουν τις ιδέες τους για το πώς μπορούν να δοθούν λύσεις σε πρακτικές, θεωρητικές και πολιτιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους, το κοινό και οι χώρες τους. Με σκοπό επίσης, να αναδειχθεί το πώς νέοι κινηματογραφιστές προκαλούν νέες αντιλήψεις και καταφέρνουν να ακούγεται η φωνή τους, το Reload Greece με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Thessaloniki International Short Film Festival και την παρουσίαση ενός συν-επιμελημένου προγράμματος με ταινίες μικρού μήκους του 2018, που επικεντρώνονται στα θέματα του RG Connect18.
Ο Νικ Τζένετ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Reload Greece επεσήμανε πως «δεν θα μπορούσε το RG Connect 18 να πραγματοποιείται σε χρονικά καλύτερη περίοδο. Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη - και για πρώτη φορά σημαντικά ποσά χρηματοδοτήσεων είναι διαθέσιμα για καινούργιες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μέσα από το EquiFund. Το συνέδριο της προηγούμενης χρονιάς ήταν εξαιρετικό. Με τη σειρά ομιλητών που έχει προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά, το RG Connect 18 υπόσχεται ότι θα είναι ακόμα καλύτερο».
Η Έφη Κυρτάτα, γενική διευθύντρια του Reload Greece ανέφερε: «Επί του πέμπτου έτους διοργάνωσής του, το συνέδριο RG Connect έχει εγκαθιδρυθεί ως η πιο κορυφαία σε δικτύωση και ανταλλαγής γνώσεων πλατφόρμα για τη νέα γενιά επιχειρηματιών στο Λονδίνο. Φέρνουμε κοντά διακεκριμένους ηγέτες και προσωπικότητες από την Ελλάδα αλλά και απ' όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναδείξουμε κάποιες από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στους τομείς που όλοι ελπίζουμε να είναι το μέλλον της Ελλάδας ως ένας ευρωπαϊκός κόμβος από νεοσύστατες επιχειρήσεις (start-ups). Το RG Connect'18 είναι το μέρος όπου όλοι πρέπει να βρεθούμε καθώς συνδέει κορυφαίους διεθνείς επενδυτές, εκπροσώπους από μερικά από τα κορυφαία Ελληνικά Funds καθώς και φιλόδοξους επιχειρηματίες, όλους στον ίδιο χώρο».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ