www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

5.9.18

Μεγάλες ευκαιρίες συνεργασιών στη ΔΕΘ «βλέπει» ο Αμερικανός πρόξενος Γκρ. Φλέγκερ

Μεγάλες ευκαιρίες συνεργασιών στη ΔΕΘ «βλέπει» ο Αμερικανός πρόξενος Γκρ. Φλέγκερ


Μεγάλες είναι οι προσδοκίες από τη φετινή συμμετοχή των ΗΠΑ (ως τιμώμενη χώρα) στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμα μεγαλύτερες είναι οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για συνεργασίες, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος καλεί τους Έλληνες να αδράξουν τις ευκαιρίες αυτές και να προχωρήσουν μπροστά.
"Δεν είναι μόνο οι προσδοκίες μεγάλες -και χαίρομαι πολύ γι' αυτό- αλλά και οι ευκαιρίες είναι ακόμα μεγαλύτερες", λέει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόξενος, επισημαίνοντας ότι όλοι βλέπουν με "φρέσκια ματιά" τη νέα Ελλάδα που αναπτύσσεται.
Ο κ. Φλέγκερ μιλάει ακόμα για τους τομείς όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί η διμερής συνεργασία και δηλώνει απολύτως βέβαιος ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να παίξει ζωτικό ρόλο στα Βαλκάνια.
Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Φλέγκερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Ερ.: Οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι προσδοκίες είναι υψηλές, όχι μόνο για όσο θα διαρκέσει η Έκθεση, αλλά και για τη συνέχεια. Υπάρχει η προσδοκία ότι θα υπάρξει μια άνθηση στις αμερικανικές επενδύσεις μετέπειτα...
Απ.: Δεν είναι μόνο οι προσδοκίες μεγάλες -και χαίρομαι πολύ γι' αυτό- αλλά και οι ευκαιρίες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Κι αυτό προσπάθησα να τονίσω και στη συνέντευξη Τύπου (για την παρουσίαση της ΔΕΘ), ότι όχι μόνο οι επιστημονικοί, κυβερνητικοί, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί παράγοντες, αλλά όλοι βλέπουν με φρέσκια ματιά αυτή τη νέα Ελλάδα που αναπτύσσεται. Αυτό που είπα, επίσης, είναι ότι εναπόκειται στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό να αδράξει αυτή την ευκαιρία που προσφέρει η 83η ΔΕΘ, να την κρατήσει σφιχτά και να προχωρήσει μπροστά.
Ερ.: Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να αναπτυχθούν οι αμερικανικές επενδύσεις;
Απ.: Αν ρίξετε μια ματιά στο περίπτερό μας θα δείτε ότι το θέμα της αξιοποίησης της καινοτομίας επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνολογίας αλλά η (κεντρική) ιδέα είναι η νεολαία και η οικοδόμηση του μέλλοντος, που διαπερνά όλους τους τομείς. Το ζήτημα πραγματικά είναι, πού εσείς, ο ελληνικός λαός, βλέπετε να υπάρχουν ευκαιρίες συνεργασίας και οικοδόμησης ενός ευημερούς μέλλοντος από κοινού με τις ΗΠΑ και τις αμερικανικές εταιρίες που βρίσκονται εδώ.
Ερ.: Είχε εκδηλωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα αμερικανικό ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την ενέργεια και ειδικό ενδιαφέρον, μάλιστα, για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Παραμένει υψηλό το ενδιαφέρον σ' αυτή την περιοχή;
Απ.: Η σημασία της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης κι επίσης της Αλεξανδρούπολης οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι εδώ και αιώνες ένα σταυροδρόμι του κόσμου. Όπως ανέφερα και στη συνέντευξη Τύπου, οι συνδέσεις και μόνο πέρα από τα Βαλκάνια με την προσέγγιση της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου, αυτές οι ευκαιρίες και αυτές οι στρατηγικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, θα (συνεχίσουν να) ενδιαφέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για μακρά χρονική περίοδο.
Ερ.: Είναι ο αμυντικός τομέας ένας τομέας, όπου θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγαλύτερες ευκαιρίες συνεργασίας;
Απ.: Θα παρέπεμπα τις ερωτήσεις για τον αμυντικό τομέα στους συναδέλφους μου στην πρεσβεία στην Αθήνα, αλλά θα έλεγα πως η συνεργασία στην ασφάλεια και την άμυνα με τους Έλληνες εταίρους μας είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και επωφελής και για τις δύο πλευρές. Η χθεσινή επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ δείχνει πόσο υψηλού επιπέδου είναι αυτή η συνεργασία.
Ερ.: Η Ελλάδα, μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που έχει διαβεί μια σκληρή οικονομική κρίση, μπορεί να παίξει ζωτικής σημασίας ρόλο στα Βαλκάνια;
Απ.: Απολύτως. Όπως έχω πει οι αξίες και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι καλά ευθυγραμμισμένα. Και λόγω αυτού δεν υπάρχει τέλος στις δυνατότητες (συνεργασίας) που μπορούμε να δούμε από κοινού ως εταίροι.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ