Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

31.5.18

Αλ. Χαρίτσης: Να επιδιώξουμε ελάχιστο κοινό φορολογικό συντελεστή για τα εταιρικά κέρδη

Αλ. Χαρίτσης: Να επιδιώξουμε ελάχιστο κοινό φορολογικό συντελεστή για τα εταιρικά κέρδη


Τις πρωτοβουλίες του ΟΟΣΑ για ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας χαιρέτισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στην παρέμβασή του σήμερα στην ετήσια Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι.
Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί με προσπάθειες αποκλειστικά στο εθνικό επίπεδο. Χρειάζεται, όπως είπε, «πολυμερής συντονισμός ανάμεσα στα κράτη γύρω από κοινούς στόχους για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό είναι και το πνεύμα της Αναπτυξιακής Στρατηγικής που εκπόνησε η κυβέρνησή μας και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη των αναπτυξιακών πολιτικών που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια».
Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι ο οργανισμός θα στηρίξει ενεργά το νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ελλάδας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την επόμενη Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ για τη περιφερειακή ανάπτυξη το 2019.
Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήδη υλοποιεί την προσέγγιση αυτή στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: «Προωθούμε τη διασύνδεση των υποδομών και των δικτύων, καθώς και την συνεργασία σε τομείς όπως η έρευνα, η καινοτομία και η ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, παίρνουμε πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνιων διακρατικών προβλημάτων που απορρέουν από την πολυτάραχη ιστορία της περιοχής».
Στην κεντρική συζήτηση της συνόδου για το διεθνές εμπόριο, ο αναπληρωτής υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του προστατευτισμού επισημαίνοντας ότι:
«Ο προστατευτισμός είναι μία πολύ λάθος απάντηση σε υπαρκτά προβλήματα που σχετίζονται με τα χαμηλά επίπεδα προστασίας των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, με τις κατακερματισμένες αλυσίδες αξίας, τις μεγάλες ανισότητες στην κατανομή του πλούτου και τον αποκλεισμό ολόκληρων περιοχών και κοινωνικών ομάδων από τα οφέλη της ψηφιοποίησης. Για να απαντήσουμε σε αυτά τα προβλήματα χρειάζεται να κινηθούμε πιο αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας, να πάρουμε μέτρα για την δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου και να αυστηροποιήσουμε τους διεθνείς κανόνες για την προστασία της εργασίας και του περιβάλλοντος».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ