www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

13.12.16

Δ. Παπαδημητρίου: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις

Δ. Παπαδημητρίου: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις

Τη διαφωνία του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ερωτηθείς για το κείμενο που δημοσίευσε το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Πολ Τόμσεν και κάλεσε το ΔΝΤ να υπερασπιστεί την άποψή του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5%.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Νέα Υόρκη, για το 18ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης της ομογένειας της Νέας Υόρκης, καθώς και της δημόσιας τηλεόρασης.
Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις και ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, με βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού της. Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας δεν δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επισήμανε ο κ. Παπαδημητρίου, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια επαναφοράς του θεσμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης των όρων εργασίας ευθυγραμμίζεται με την εφαρμογή των ευρωπαϊκών πρακτικών.
Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε τις θεσμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και παραγωγής από ανανεώσιμης ενέργειας. Υποστήριξε ότι διαμορφώνουν το κατάλληλο πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων
Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε σχετικά: «Οι υποψήφιοι επενδυτές θέλουν κυρίως να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο περιβάλλον ως προς τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν για να υλοποιήσουν την επένδυσή τους. Αυτοί έχουν να κάνουν, τόσο με το φορολογικό πλαίσιο, όσο και με τη χωροταξική νομοθεσία, αλλά και με τους κανόνες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων. Συνολικά, οι προσπάθειες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στη διαμόρφωση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει μακροπρόθεσμες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν σταθερές θέσεις εργασίας, καθώς και τη σύσταση και ανάπτυξη δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ