www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

26.1.16

Η Coffee Island μία από τις 16 ηγετικές επιχειρήσεις του συνεδρίου ‘Addressing the EU growth finance gap’

Η Coffee Island μία από τις 16 ηγετικές επιχειρήσεις
του συνεδρίουAddressing the EU growth finance gap’


Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2016. Ο κος Κωνσταντίνος Κωσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island συμμετείχε στο συνέδριο που οργάνωσε το London Stock Exchange Group με τίτλο ‘Addressing the EU growth finance gap’ που έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 13 Ιανουαρίου 2016. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εκπροσώπησε την εταιρεία ως μία εκ των ‘High Growth Companies’ στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της Coffee Island με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό της αλυσίδας καταστημάτων τα οποία ανέρχονται διεθνώς συνολικά σε 302.

Το συνέδριο ξεκίνησε με δηλώσεις του κ. Xavier Rolet, CEO του London Stock Exchange Group ο οποίος καλωσόρισε τους leading investors. Ο Επίτροπος Jonathan Hill της Γενικής Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές ως επικεφαλής του κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και η πρόσβαση τους στο κεφαλαίο στην ΕΕ το οποίο έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελέγχονται ή τροποποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Στο συνέδριο συμμετείχε επίσης ο ευρωβουλευτής Roberto Gualtieri, πρόεδρος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει την Επιτροπή στο έργο αυτό.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των ευρωβουλευτών από χώρες της Ε.Ε. Oι 16 εταιρείες που συμμετείχαν από 9 κράτη μέλη (Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Ιταλία, Πορτογαλία) είχαν τη δυνατότητα να κάνουν σύντομα σχόλια στις δηλώσεις του κου Xavier Rolet και να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη σημασία της αύξησης της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις αναπτυσσόμενες εταιρείες αλλά και για το πώς η Ε.Ε. θα αντιμετωπίσει το χρηματοδοτικό κενό.  Συζήτησαν επίσης για την ανάγκη περισσότερων επενδύσεων και  την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτό το διάστημα εξετάζει τις προτάσεις της Επιτροπής από τον Επίτροπο Jonathan Ηill σχετικά με την βελτίωση της πρόσβασης στα κεφάλαια που παρουσιάζονται στο ‘Capital Markets Union Action Plan’ (CMU) και συνεπώς η συμβολή των εταιρειών που συμμετείχαν στο εν λόγω συνέδριο, όπως και η Coffee Island, είναι σημαίνουσα  για τη διαμόρφωση του τελικού CMU Action Plan.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ