www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

28.5.14

Έκδοση εξαετών Ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας




Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών - Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους
για έκδοση €10.000.000 εξαετή Ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δεύτερη Σειρά (Ιούλιος) 2014 - Λήξης 2020

 
Οι παρόντες Ειδικοί Όροι Έκδοσης Ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαετούς διάρκειας διαβάζονται μαζί με τους Γενικούς Όρους Έκδοσης Κυβερνητικών Ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαετούς διάρκειας για φυσικά πρόσωπα και οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας της Δημοκρατίας στις 17 Απριλίου 2014 (επίσης βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους www. mof. gov. cy/ pdmo).                                                            
 
Ειδικοί Όροι Έκδοσης:

1.                Συνολική ονομαστική αξία:

Μέχρι 10.000.000 ευρώ. Νοείται ότι ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους δύναται κατά την κρίση του, να αποδεχθεί ή όχι οποιοδήποτε ποσό υπερκάλυψης.

2.                Διάρκεια

Τα Ομόλογα που εκδίδονται με βάση τους παρόντες Ειδικούς Όρους και τους Γενικούς Όρους Έκδοσης Ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικά πρόσωπα έχουν εξαετή διάρκεια.

3.                Τόκος:

Ο τόκος ο οποίος καταβάλλεται είναι κυμαινόμενος ανάλογα με τον χρόνο ρευστοποίησης του ομολόγου. Ο πιο κάτω πίνακας παρουσιάζει το ύψος του τόκου που θα καταβάλλεται αναλόγως της περιόδου κατοχής του ομολόγου:

Χρόνος κατοχής του ομολόγου
Ετήσιο επιτόκιο
0-24 μήνες
2,75%
24-36 μήνες
3,50%
36-48 μήνες
4,50%
48-60 μήνες
5,50%
60-72 μήνες
5,75%

4.                Καταβολή Τόκου:  
Ο τόκος καταβάλλεται μια φορά το χρόνο, την 1 η Ιουλίου κάθε έτους. Η πρώτη καταβολή τόκου γίνεται την 1 η Ιουλίου 2015. Ο υπολογισμός του τόκου γίνεται σύμφωνα με τον όρο 3.1 των Γενικών Όρων Έκδοσης.

5.                Αποπληρωμή:
Τα ομόλογα, τηρουμένων των προνοιών της παραγράφου 10 των Γενικών Όρων Έκδοσης, αποπληρώνονται στην ονομαστική τους αξία την 1η  Ιουλίου 2020.

Οι κάτοχοι δύνανται κατά οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα να αιτηθούν την πλήρη αποπληρωμή του ομολόγου με προειδοποίηση 30 ημερολογιακών ημερών.

6.                Σε περίπτωση που η ημέρα πληρωμής τόκου ή αποπληρωμής κεφαλαίου δεν είναι εργάσιμη, η πληρωμή διενεργείται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

7.                Έκτακτη Αμυντική Εισφορά:
Επιβάλλεται έκτακτη αμυντική εισφορά ύψους 3% στον τόκο προς τους κατόχους του ομολόγου οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Δημοκρατίας.
 
8.                Παραλαβή Αιτήσεων: Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από τις 2 Ιουνίου έως τις 20 Ιουνίου 2014.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ